вівторок, 21 листопада 2017 07:00

Учасник аварії в Харкові оголосив сухе голодування

Автор: www.tsn.ua
  Харків’янина Геннадія Дронова (на фото — у шийному корсеті) підозрюють у причетності до автомобільної аварії, що сталася 18 жовтня в центрі міста. Тоді загинули шестеро людей
Харків’янина Геннадія Дронова (на фото — у шийному корсеті) підозрюють у причетності до автомобільної аварії, що сталася 18 жовтня в центрі міста. Тоді загинули шестеро людей

— Я заявляю о сухом голодании. Если это закончится смертью, я прошу прощения у своих родных, родственников погибших. Виновным в аварии я себя не считаю, — таку заяву зробив харків'янин 49-річний Геннадій Дронов після рішення Апеляційного суду лишити його під вартою. Засідання відбулося 16 листопада.

Чоловіка підозрюють у причетності до автомобільної аварії в середмісті Харкова. 18 жовтня за кермом автомобіля "Фольксваґен Туарег" почав рух на жовтий сигнал світлофора. На перехресті вул. Сумської та Мечникова зіткнувся з позашляховиком "Лексус", яким керувала 20-річна Олена Зайцева. Їхала на червоне світло. Від удару її авто відкинуло в натовп людей. Шестеро загинули, п'ятеро потрапили до лікарень. Олену арештували на два місяці без права на заставу.

Геннадій Дронов — підприємець. Займається ремонтом автомобілів. Розлучений. Живе з 81-річною матір'ю. У ДТП отримав струс мозку. Був на лікуванні. Під час розгляду апеляційної скарги ­плакав.

— На місці аварії провели кілька слідчих експериментів. Останні — за участі Геннадія Дронова й пасажирів обох машин. Чекаємо висновків, — каже 32-річний Сергій Перепелиця, адвокат Дронова. — Ми готуємо позов до Європейського суду з прав людини, але коли справа буде розглянута — невідомо. Суд завалений аналогічними заявами.

9 листопада з Харківської обласної лікарні виписали першу з постраждалих — киянку 36-річну Оксану Нестеренко. Має травму ноги, потребує тривалої реабілітації. Перед аварією гуляла містом із вагітною подругою 30-річною Жанною Власенко. Вона отримала черепно-мозкову травму й перелом таза. Понад 20 днів була в медикаментозній кoмi. Зараз її стан покращився, дитину вдалося зберегти. Жінки позиватимуться до винуватців аварії з вимогою про компенсацію. Судовий позов готує і 25-річна Ганна Комар із Кременчука. Вона — юрист благодійного фонду "Право на захист", що займається допомогою біженцям і внутрішнім переселенцям. У ДТП отримала важкі переломи і травму голови. Пересувається в інвалідному кріслі.

Зараз ви читаєте новину «Учасник аварії в Харкові оголосив сухе голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути