вівторок, 04 вересня 2018 07:40

Убивство Віталіни Плахотнюк замовив колишній чоловік

Автор: Вікторія Микитюк
  Віталіну Плахотнюк із Вінниці вбили трьома пострілами дорогою на роботу. Її мертвою поблизу залізничного переходу знайшов перехожий. У жінки залишилася донька 6-річна Варвара
Віталіну Плахотнюк із Вінниці вбили трьома пострілами дорогою на роботу. Її мертвою поблизу залізничного переходу знайшов перехожий. У жінки залишилася донька 6-річна Варвара

— Вранці Віталіна приготувала сніданок. Поцілувала Варюшу й пішла на автобусну зупинку, щоб їхати на роботу. Десь за годину дзвонить наша баба в істєріке, що Віту вбили, — згадує Марія Артеменко з Вінниці, 20 років.

21 серпня її сестру, 32-річну Віталіну, впритул застрелив кілер із пістолета Макарова з глушником. Убивство замовив її колишній чоловік Юрій Плахотнюк, 45 років, встановили слідчі. Розлучилися торік. У загиблої залишилася донька 6-річна Варвара.

— Юрко хотів забрати дитину й виховувати самотужки. Важко це уявити. Дівчинці потрібна мама. До того ж Віта не забороняла йому бачитися з донькою. Відпускала гуляти. Цьогоріч хотів її на море повезти, — розповідає Марія. — Доки жили разом, сестрі й копійки не давав. Після розлучення добивався зменшення аліментів.

Віталіна Плахотнюк мешкала з донькою у батьків. Працювала бухгалтером у міському палаці мистецтв "Зоря".

— Словами не передати, як вона чекала донечку. Сильно її любила. Ось тільки встигла зібрати до школи, а в перший клас так і не повела. Зараз вирішуємо, хто стане опікуном Варі. Я чи мама, — продовжує сестра загиблої. — Я молодша за Віталіну на 12 років. Постійно за мене заступалася.

Віталіну поховали в білій труні 23 серпня на міському кладовищі.

— Коли її привезли, Варюша побачила маму й злякалася. Вибігла на вулицю, — говорить сестра загиблої. — Останню — третю кулю кілер випустив у шию Віталіні. Вона пройшла через щоку, понівечила половину обличчя. На похороні прикрили вуаллю. Дитина тяжко переживає смерть матері. Постійно плаче.

Юрій Плахотнюк готував убивство дружини рік. Кілера знайшов в інтернеті за оголошенням: "Виконаю будь-яку роботу на території України анонімно". Це — 22 річний житель Полтавщини.

— Замовника затримали одразу, коли дізналися про сварки з колишньою дружиною. Приходив до неї на роботу й погрожував. Всіляко перечив, що причетний до вбивства. Мовляв, не міг такого зробити, бо любить її і доньку, — каже керівник обласної поліції Юрій Педос, 37 років. — Обшукали його будинок. Вилучили комп'ютерну техніку. Там збереглися його запити в інтернеті — "шукаю кілера", "як приховати сліди злочину", "як замолити гріх убивства".

— Чоловік загиблої видалив усе листування в соцмережах. В інтернеті не встиг це зробити. Змогли вирахувати, з ким спілкувався до вбивства. В пошуку допомогли останні дзвінки в телефоні, — додає поліцейський. — Перевірили камери відеоспостережень. Встановили готель і номер, де мешкав виконавець. У ньому залишив футболку та штани, в яких скоїв злочин.

Кілера затримали в місті Костянтинівка на Донеччині 30 серпня. Планував втекти в ДНР.

— На допиті все розповів, замовник мовчить досі. За роботу мав отримати 3 тисячі доларів, — каже Юрій Педос. — Спочатку жінку планували зарізати ножем. Але екс-чоловік захотів застрелити. Він знався на зброї, цікавився чорною археологією. Знайшов пістолет Макарова й патрони. Окремо купив глушник. Зброю передав кілеру за годину до вбивства. Коли спитали, що він робив у тому місці, то відповів, що підкачував колесо. Слідчі перевірили, насос був зламаний. Чергова його брехня. Він досі не розкаявся в тому, що скоїв.

Обом підозрюваним загрожує довічний термін. В Юрія Плахотнюка ще є дорослий син від першого шлюбу.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Віталіни Плахотнюк замовив колишній чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути