середа, 21 липня 2010 04:50

У Вінниці звільнили начальників в"язниць

14 липня звільнили керівника Вінницького управління Державного департаменту виконання покарань Сергія Ткача, його заступника Валентина Мостицького та Леоніда Журу — начальника Вінницької в"язниці. Так вирішило керівництво за результатами перевірки. Та виявила системні недоліки, наслідком яких стало погіршення матеріально-побутового забезпечення ув"язнених, стану правопорядку та організації соціально-виховної роботи.

— Це так вони називають постійні іздєватєльства і ізбієнія заключьоних? — обурюється родичка одного із засуджених. Називатися не хоче. — За це сажати треба, а не увольняти!

Перевірка виявила зловживання посадовців, пов"язані з продукцією, яку виготовляють підприємства установ виконання покарань.

— Ткач покривав нелегальний бізнес. Ноччю вивозили і продавали меблі, які робили заключьонні, — продовжує родичка.

45-річна Олена Повідайчик із громадської організації "Вінницька правозахисна група" додає, що Сергія Ткача треба було давно звільнити:

— Але на його місце мають вертати Володимира Маціпуру. А в того взагалі руки в крові. Він людей катував. Тепер Вінниця гудітиме. І так відбуваються побиття, а тепер страшно подумати, що буде.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці звільнили начальників в"язниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути