пʼятниця, 28 жовтня 2011 06:30

У супермаркеті "Сільпо" вибухнула камера схову

Високий чоловік у червоній куртці і бейсболці завітав о 14.00 21 жовтня до супермаркету "Сільпо" на просп. Леніна, 147 у Запоріжжі.  Поклав у камеру схову чорний пакет і вийшов.

За 2 год. пакет вибухнув, уламки розлетілися по фойє магазину. Люди не скалічилися.

Експерти-криміналісти з'ясували, що в шухляді спрацював саморобний вибуховий пристрій. Його сила еквівалентна 100 г тротилу. Магазин обшукали. Знайшли записку.

"Вам что мало Харькова?!" — починається послання. Невідомий погрожує влаштувати потужніший вибух, якщо на його банківському рахунку не з'являться 5 млн євро.

— Ми не боїмося і не дивуємося. У нас у місті постійно щось таке трапляється, — каже 39-річний Геннадій Фурдуй із Запоріжжя. — Підривали церкву, штаб комуністів, підпалювали будівельний супермаркет "Нова лінія". А на початку місяця на стадіоні біля школи підірвався російський кілер.

9 березня 2006-го в магазині "Сільпо" у Харкові вибухнув саморобний пристрій у камері схову. Такі самі вибухи пролунали 22 квітня  у супермаркетах — "Сільпо" і "Юсі". У "Сільпо" скалічилися 12 людей, у "Юсі" — двоє. Невідомі вимагали від кожного супермаркету по $50 тис.

За чотири дні міліціонери затримали організаторів 28-річного Андрія Разумного і 31-річного Романа Чиндакова. За вироком суду перший отримав сім з половиною років в'язниці, другий — сім.

Зараз ви читаєте новину «У супермаркеті "Сільпо" вибухнула камера схову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути