Ексклюзиви
пʼятниця, 07 грудня 2018 07:25

У справі Катерини Гандзюк з'явився ще один підозрюваний

Автор: WWW.FACEBOOK.com/КАТЕРИНА ГАНДЗЮК
  Радниця міського голови Херсона Катерина Гандзюк померла в столичному опіковому центрі після трьох місяців лікування. Була заміжня, дітей не мала
Радниця міського голови Херсона Катерина Гандзюк померла в столичному опіковому центрі після трьох місяців лікування. Була заміжня, дітей не мала

41-річному Олексієві Левіну із Херсона оголосили підозру в причетності до вбивства радниці міського голови Катерини Гандзюк, 33 роки.

На неї напали 31 липня. Невідомий вилив на жінку літр сірчаної кислоти. Отримала хімічні опіки понад 30% тіла. Перенесла 13 операцій. Після трьох місяців лікування померла.

Левін має судимість. Із батьком організовував убивства і розбійні напади на водіїв на Херсонщині. Слідчі довели 15 епізодів. Батько отримав довічний термін, Олексій — 15 років. На волю вийшов раніше за "законом Савченко", коли один день у СІЗО прирівнюють до двох за ґратами. Виїхав з України у день, коли поліція затримала перших підозрюваних у справі Гандзюк.

Левін був ключовою фігурою в організації нападу, за версією слідства.

Справжнє прізвище Олексія — Москаленко. Він — учасник відомого в Херсон­ській області організованого злочинного угруповання "Москал".

Є помічником депутата обласної ради Миколи Ставицького, близького до голови облради Владислава Мангера. Про це у соцмережі "Твіттер" написав народний депутат Мустафа Найєм, 37 років:

"Він неодноразово був в офісі організатора вбивства Ігоря Павловського. За непідтвердженою ­інформацією, саме Москаленко-Левін на машині Миколи Ставицького приїжджав до Павловського, коли з'ясувалося, що поліція затримала виконавців. Повірити, що він сам прийняв рішення про вбивство співробітниці міської адміністрації — складно. За деякими даними, зараз Олексій насолоджується погодою в Домініканській Республіці".

— Розглядаємо багато версій убивства. Бачимо мотив, який об'єднує помічника народного депутата і кримінального авторитета. На даний час — це активність Катерини Гандзюк проти однієї з крупних корупційних схем місцевої влади, — каже генеральний прокурор 53-річний Юрій Луценко.

Зараз ви читаєте новину «У справі Катерини Гандзюк з'явився ще один підозрюваний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути