вівторок, 19 червня 2018 00:40

У справі Бабченка затримали другого підозрюваного

Служба безпеки України затримала другого підозрюваного в підготовці терористичних актів у країні. Викрити його вдалося після інсценування вбивства блогера та журналіста Аркадія Бабченка, 41 рік. Прізвище затриманого слідчі не називають.

— Громадянина "Т" затримали 13 червня. Він керував групою осіб, яка займалася підготовкою терактів в Україні. Інструктажі проходили в російському Ростові-на-Дону, — каже 47-річний Богдан Тиводар із слідчого управління СБУ. — За місцем проживання підозрюваного вилучили вогнепальну зброю та набої до неї.

Раніше в Києві затримали Бориса Германа, 50 років. Його підозрюють в організації замаху на Бабченка. Шевченківський районний суд столиці обрав для нього запобіжний захід — два місяці під вартою без права на заставу.

Російські спецслужби планували знищити в Україні 47 людей, за даними слідства.

Також СБУ оприлюднила нові фрагменти розмови організаторів убивства Аркадія Бабченка.

— На записі чутно, що замахи на журналіста та інших можливих жертв організовує російська сторона з метою дестабілізації ситуації в Україні перед президентськими виборами, — додає Тиводар. — Герман із невідомим свідком обговорили купівлю 300 автоматів Калашникова й іншої зброї для реалізації своїх задумів. Рішення про передачу грошей приймалося на рівні вищого політичного керівництва Росії. Герман чітко позначає свої функції як касира та резидента в Україні.

Зараз ви читаєте новину «У справі Бабченка затримали другого підозрюваного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути