середа, 23 травня 2012 07:30

У селян украли землю для стадіону прокуратури

Автор: Фото: Геннадій ГНИП
  Бульдозер товариства ”Чернігівводгосп” згортає родючий шар ґрунту з паю Марії Лугової із села Анисів Чернігівського району. Її про це не попередили
Бульдозер товариства ”Чернігівводгосп” згортає родючий шар ґрунту з паю Марії Лугової із села Анисів Чернігівського району. Її про це не попередили

8 травня на пасовище за селом Анисів Чернігівського району заїхав бульдозер. Почав згортати верхній шар чорнозему. Наступного дня продовжив, однак під вечір поламався, і бульдозерист покинув техніку.

Пасовисько за 200 м від Чернігова і за 4 км од Анисова. Уранці 10 травня тут стоять два жовтогарячі КрАЗи і бульдозер ДТ-75. Дерен здерли і стягнули в одне місце, чорнозем нагорнули на купу завбільшки як 40 вантажівок.

— Учора у п'ять часов вечора тут возом їхали люди. Мені подзвонили. Кажуть, із вашого паю землю забирають, — говорить місцева Марія Лугова, 63 роки. — Ми вже не поїхали, бо коня не було. А на ранок поз'їжджалися всі, приїхала міліція. Був представітєль обласної прокуратури. З хлопцями із міліції поздоровкався за руку, сказав, шо це робить обласна прокуратура, — ті й роз'їхалися. Сказав, що попросить Стельмаха (директора місцевого агропідприємства Юрія Стельмаха. — "ГПУ") дати нам сіна, шо ізуродували наш пай.

— Цей представітєль прокуратури сказав, шо тракторист розровняє все. Шо ж тут уже ровнять? — розповідає депутат райради від БЮТ 45-річний Анатолій Дуденко, який теж виїхав на поле.

Водії КрАЗів увесь час телефонують по мобільних. Після запитання "З якої ви організації?" заводять мотори вантажівок і тікають. На лузі з'являється стара "волга", з якої виходить бульдозерист із напарником.

— Вигоріла турбіна, — каже Микола Борець із підприємства "Чернігівводгосп". Він працює на бульдозері. — Нас прокуратура найняла. Обласна. Два годи у їх робимо.

Техніка понівечила паї Марії Лугової, Миколи Максименка, Валерія Івашова і Сергія Лугового. Забрану землю висипали на футбольне поле фізкультурно-оздоровчого комплексу, який зводять для обласної прокуратури. Там ситуацію пояснили аж за тиждень.

— Як замовник спорудження комплексу прокуратура області не може не бути причетною до прикрого інциденту, — визнає прокурор Чернігівщини Сергій Мірошниченко. — Більшою мірою це обумовлено безконтрольністю підрядника — товариства "Будівельна компанія "Домобудівник". Винні в інциденті понесуть відповідальність. На сьогодні родючий шар ґрунту відновлений, землі рекультивовані. Власники паїв претензій не мають.

Зараз ви читаєте новину «У селян украли землю для стадіону прокуратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути