Ексклюзиви
пʼятниця, 04 грудня 2015 06:20

У двір сільського голови кинули вибухівку

— Комусь видко не на руку, що я став головою. От і хотів налякати, — розказує 24-річний Олекса Лесів. Він є сільським головою Струпкова Коломийського району на Івано-Франківщині. 30 листопада близько п'ятої ранку хтось кинув вибухову суміш під вікна його хати.

— Я прокинувся від вибуху під вікнами спальні. Вийшов у двір, але нікого там не було. Вибило скло у хаті, — говорить Лесів. — Дружини не було вдома, вона злякалася б. Ми побралися 17 жовтня. Працює в Франківську, то мешкаємо поки що окремо. Не знаю, кому це могло бути вигідно. Ще не нажив собі ворогів. Ніяких погроз не було ні до, ні після вибуху.

Обов'язки сільського голови Олекса Лесів виконує від 29 жовтня — посаду обійняв одразу після виборів. Конкурента, попередника 54-річного Ярослава Пасічняка, обійшов на сім голосів.

— Із колишнім головою люди його підтримували якось порівну, — розповідає бухгалтер сільради 30-річна Світлана Чорна. — Лесів рік служив у зоні АТО. До того перебивався тимчасовими підробітками. За освітою — столяр. Бував на передовій у Донецькій і Луганській областях. Ще з Пасічняком організовували в селі волонтерські збори. Підтримували його. Коли повернувся і повідомив про свій намір балотуватися, багато людей стали на його бік. Мовляв — воював, доки ми в хатах були, треба дати йому шанс. Попередній голова — добрий чоловік, спокійно сприйняв поразку.

Зараз ви читаєте новину «У двір сільського голови кинули вибухівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути