середа, 25 січня 2012 09:50

У Донецьку на тютюновій фабриці згоріли двоє людей

Автор: фото надане ГУМНС України в Донецькій області
  Донецькі рятувальники гасять приміщення тютюнової фабрики ”Хамадей” на вулиці Олексія Антропова. Споруда спалахнула по обіді 22 січня, однак працівники кілька годин намагалися впоратися з полум’ям самі, пожежників не викликали. Приборкати вогонь удалося близько півночі, вигоріло майже все
Донецькі рятувальники гасять приміщення тютюнової фабрики ”Хамадей” на вулиці Олексія Антропова. Споруда спалахнула по обіді 22 січня, однак працівники кілька годин намагалися впоратися з полум’ям самі, пожежників не викликали. Приборкати вогонь удалося близько півночі, вигоріло майже все

По обіді 22 січня у Донецьку загорілася тютюнова фабрика "Хамадей". Замкнуло електромережу між перекриттям другого поверху і дахом. Спалахнуло адмінприміщення, потім вогонь перекинувся на дах виробничого цеху. Загинуло щонайменше двоє.

На вікнах були ґрати. Працівники опинилися у пастці, не могли вибратися і згоріли живцем. Коли вогонь загасили, рятувальники знайшли обвуглені останки однієї людини, вранці 23 січня — другої жертви. Завали розбирали три дні. Офіційно повідомляють по смерть двох комірниць, 27 та 41 рік.

— Я точно знаю, что там сгорели минимум трое. Две женщины и парень, — розказує свідок пожежі. — Жінки були на другому поверсі, ми чули, як вони кричали. Хлопець унизу намагався гасити вогонь сам, у той час як інших робітників виводили на вулицю. Потім цього хлопця ніхто не знайшов. Робітники балакають, що насправді згоріли четверо.

Працівники понад годину намагалися загасити полум'я самотужки. Фабрика спалахнула близько 15.00, а перший виклик до Міністерства з надзвичайних ситуацій надійшов о 16.20. До того ж перша пожежна машина застряла в снігу, рятувальники виштовхували її із заметів.

— Когда наши люди приехали, горело уже 600 "квадратов" крыши, — говорить Інна Сєдова з обласного управління МНС.— Виїхали 20 машин, понад 100 людей. Загасили о 23.20.

— Очень мешала погода, — додає Володимир Зайцев, начальник управління МНС Донецька. — Швидкість вітру — до 10 метрів на секунду. Рятувальників зносило, а вогонь поширювався.

Двоповерхова фабрика з дерев'яними перекриттями — це приміщення колишньої шахти "Заперевальна". Пожежа знищила адмінбудівлю, цех і склад готової продукції. Згоріли 30 т цигарок.

— К сожалению, работники несколько часов пытались сами потушить. В это время пожар разгорелся. Предприятие не было готово ни в части гидрантов, ни в части воды, — каже про випадок губернатор Андрій Шишацький.

Офіційно фабрика виготовляла маловідому марку цигарок "Епсель Мопсель". Підприємство не раз звинувачували у виробництві контрафактної продукції. Діяло під посиленою охороною. Працівники розказують, із них беруть розписки про нерозголошення подробиць випуску товару та забороняють приходити з мобільними телефонами.

"У меня там кум работает, — обговорюють пожежу на Донецькому міському форумі. — И вчера была его смена. Когда начался пожар, охрана сразу не хотела работников из цеха выпускать, пока они буром не пошли, типа, что вы творите. Мастеру сказали пожарников вызывать, на что она ответила, что у нее нет полномочий этого делать".

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку на тютюновій фабриці згоріли двоє людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути