середа, 06 червня 2012 06:00

Троє робітників отруїлися у вигрібній ямі

У місті Бориспіль Київської області у приватному будинку на вул. Комсомольській, 6 29 травня о 15.00 загинули троє працівників комунального підприємства "Бориспільводоканал". Бригадир 51-річний Юрій Неверенко, слюсарі 59-річний Володимир Василенко та 51-річний Михайло Лузанов отруїлися газами з вигрібної ями. Вони мали по 10 років стажу.

— Збирались чистити каналізацію, — розповідає директор "Бориспільводоканалу" Олександр Гануш. — Виїхала бригада — чотири слюсарі й бригадир. Оглянули об'єкт, зрозуміли, що своїми силами не впораються, й викликали гідромашину. Один із робітників пішов зустрічати техніку. Але інші вирішили не чекати, думали все по-швидкому зробити. Михайло Лозанов спробував поправити трос у ямі, посковзнувся й упав. А там колодязь десь 4 метри. Напарники кинулись рятувати. Але через кілька вдихів теж знепритомніли. Гази у вигрібних ямах надзвичайно небезпечні. Померти можна від одного вдиху, в людини паралізує нервову систему. Туди лізти можна тільки у протигазах.

Чоловіків поховали наступного дня. Усі витрати й організацію похорону взяло на себе підприємство. "Бориспільводоканал" виплатить родинам загиблих компенсацію у розмірі їхнього п'ятирічного заробітку. Середня зарплата слюсарів — 2,6-3 тис. грн на місяць.

— На черговій сесії міськради ми розглянемо питання й виділимо матеріальну допомогу сім'ям. Це надзвичайна ситуація, а на такі випадки у держави передбачені кошти, — говорить заступник міського голови Микола Корнійчук, 54 роки. — Мені казали, що в основному гинуть або новачки, які не знають усіх правил, або ті, хто вже пропрацювали більше 20 років і думають, що вони професіонали.

Каналізаційні мережі міста обслуговують близько 119 працівників, з них 60 — слюсарі.

Зараз ви читаєте новину «Троє робітників отруїлися у вигрібній ямі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути