пʼятниця, 03 березня 2017 07:30

Третьокласниця повісилася після скоєної крадіжки

Автор: ФОТО З САЙТА www.su.npu.gov.ua
  Софія Яцун з однокласником заходять у фойє відділку поліції міста Буринь на ­Сумщині. За ними ­наглядає ­черговий право­охоронець
Софія Яцун з однокласником заходять у фойє відділку поліції міста Буринь на ­Сумщині. За ними ­наглядає ­черговий право­охоронець

У місті Буринь на Сумщині повісилася 9-річна Софія Яцун. Перед цим її спіймали на крадіжці іграшок у магазині. Дівчинку забрали у відділок поліції до приходу батьків. Коли повернулася додому, вирішила накласти на себе руки. Із зашморгу її витяг батько 49-річний Ігор Яцун. Дівчинка впала в кому. Отямилася за три дні. Що сталося — не пам'ятає.

— Удень подзвонила знайома і сказала, що доньку з однокласником забрали до поліції, бо ті вкрали в супермаркеті іграшки. Охоронці помітили це на камерах спостереження. Викликали дільничного, — розповідає 42-річна Світлана Яцун, мати дівчинки. — Дітей повели у відділок. Нас не повідомили. Донька сильно налякалася. Плакала, кричала. Просила її відпустити. Вона у нас дуже вразлива.

Діти поцупили два десятки іграшкових наборів на суму близько 600 гривень.

— До магазину заходили двічі. Іграшки виносили в кишенях, розпаковували і гралися на лавці неподалік, — каже 37-річна Ольга Постол, керуюча магазину. — Охоронці на них не тисли. Сказали тільки, що ті не розрахувалися за товар. Заяви в поліцію не писали. Рідні заплатили потрібну суму.

— До приїзду батьків дітей забрали до відділку. Ніякої профілактичної роботи з ними не проводили. Навіть у кабінет не заводили, потримали у фойє, — каже 37-річний Володимир Крупицький із районного управління поліції.

— За крадіжку доньку насварили. Раніше подібного не траплялося, — каже Ігор Яцун. — Вішатися пішла ввечері. Ми всі були вдома, займалися своїми справами. Побачив, у ванній свєт горить. Спросив, хто там — тиша. Відкриваю двері, а Соня стоїть притулена до стінки. Не одразу зрозумів, що сталося. Коли побачив навколо шиї затягнутий рушник, ­швидко розв'язав. З дружиною зробили їй штучне дихання і масаж серця.

До лікарні дівчинку доправили в тяжкому стані.

— Отямилася на третю добу. Говорить, але нічого не пам'ятає. Кажемо, що вона впала і вдарилася головою, тому в лікарні.

Софія Яцун навчається в третьому класі.

— Дітей привабили красиві обгортки, тому й спокусилися на ті іграшки. Мабуть, до кінця не усвідомлювали, що роблять. Інакше б не бавилися на лавочці під магазином, — каже Віра Ященко, директор школи, де навчається Софія. — Подібних інцидентів у школі не виникало. Софійка — золота дитина. Гарно вчиться, після уроків іде на гуртки. Співає, малює, вишиває. Батьки про неї добре дбають. Мама Соні — педагог у нашій школі.

— Забирати дітей до відділку без батьків правоохоронці не мали права. Якщо це зробили, то мусили викликати психолога, — каже юрист 31-річний Сергій Корнійчук.

Зараз ви читаєте новину «Третьокласниця повісилася після скоєної крадіжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути