пʼятниця, 13 січня 2017 00:25

"Торнадівець" відрізав собі частину вуха у слідчому ізоляторі

Автор: ФОТО з сайта www.rian.com.ua
  Максима Глєбова з позивним ”Ахілес” затримали влітку 2015 року. Вироку суду чекає в Лук’янівському СІЗО столиці
Максима Глєбова з позивним ”Ахілес” затримали влітку 2015 року. Вироку суду чекає в Лук’янівському СІЗО столиці

Увечері 11 січня в Лук'янівському СІЗО столиці колишній боєць батальйону "Торнадо" 35-річний Максим Глєбов відрізав собі частину лівого вуха. Так протестував проти дій адміністрації колонії.

"Це реакція ув'язнених бійців "Торнадо" на дії адміністрації. Доки вони були в суді, з їхніх камер забрали спортивний інвентар. Поставили на грати додаткові решітки, що перекривають доступ світла. Один із в'язнів відрізав собі вухо заточкою, — пише у соцмережі народний депутат 44-річний Ігор Мосійчук. — Замість надання медичної допомоги працівники СІЗО з переляку зачинилися у зброярні. Просиділи там 2 години. Один наглядач від виду крові знепритомнів".

"Після суду чекали в СІЗО розподілу по камерах, — пише у "Фейсбуку" екс-керівник батальйону "Торнадо" Руслан Онищенко. — Тут дізнаємося, адміністрація провела обшуки в камерах. "Ахілес" намагався пояснити, що ми не заслужили такого ставлення. Охоронець крикнув: "Ти — зек! Знай своє місце!". "Ахілес" відповів, що в його жилах теж тече червона кров. Дістав заточку й полоснув по вуху. Просили викликати "швидку". Замість цього нас закрили в проймах боксів. Там чекали 40 хвилин, доки "Ахілес" стікав кров'ю".

Максима Глєбова забрали до лікарні, прооперували.

— Слідство встановить, Глєбов зробив це сам або його поранили, — каже глава столичної поліції Андрій Крищенко, 44 роки.

— "Торнадівець" покалічив себе, щоб привернути увагу до власної позиції. Де взяв заточку, поки що невідомо, — говорить заступник міністра юстиції Денис Чернишов. — Ніяких нападів на співробітників СІЗО, захоплення зброярні з боку підсудних не було.

Максима Глєбова з позивним "Ахілес" затримали влітку 2015 року. Його та ще 10 "торнадівців" на чолі з командиром Русланом Онищенком звинувачують у незаконному позбавленні волі й викраденні людей, тортурах, зґвалтуваннях і вбивствах. Злочини вчиняли на території Луганської області в зоні проведення АТО з грудня 2014-го по червень 2015 року. Батальйон розформували влітку позаторік.

Зараз ви читаєте новину «"Торнадівець" відрізав собі частину вуха у слідчому ізоляторі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути