Ексклюзиви
четвер, 20 лютого 2020 05:55

Таїсія Федькина вбила сина, брата і себе

17 лютого у селі Мусіївка Нікопольського району на Дніпропетровщині поховали 63-річну Таїсію Федькину, її сина 39-річного Олександра і брата Олексія, 51 рік.

Вдень 15 лютого Таїсія Федькина підпалила кімнату, де спали чоловіки, обоє мали інвалідність, і повісилася на драбині за хатою. У передсмертній записці пояснила, що вчинила так через майже 200 тис. грн банківського боргу:

"Хочу написать правду, чтоб ничего не придумывали. К сожалению, есть подлые люди, которые пользуются доверием и обманывают других. Не хочу оказаться с двумя инвалидами на улице. И как дальше жить — не знаю".

Таїсія Іванівна раніше працювала бухгалтером. Останнім часом доглядала за старшим сином, який мав дитячий церебральний параліч, та за братом-інвалідом. 2017‑го начебто на прохання молодшого сина Віталія взяла кредит під заставу будинку. З нього за борги мали виселити колектори в день трагедії.

— Младший сын работал в кафе. Там познакомился с женщиной. Она его охмурила. Предложила взять кредит под залог дома. Говорила, что будет платить, наобещала золотые горы и обманула, — розповідає 46-річний Олександр Прокопенко, голова Придніпровської сільської ради, куди входить Мусіївка. — Таїсія Іванівна розповідала, що через це сварилася з сином. Але його прохання виконала. Гроші взяла, віддала його знайомій. Та не платила. Жінка сама клала якісь суми. Але особливо не було з чого. Жили бідненько. Боргу зібралося близько 200 тисяч гривень. От Таїсія й не витримала. Підпалила в хаті речі, де спали чоловіки. Кажуть, вони вчаділи уві сні. А сама повісилася на драбині, яка стояла біля горища. Там її знайшла сусідка.

Трагедію розслідує поліція.

— Людям, які потерпають від дій колекторів, треба звертатися в поліцію. І пробувати домовлятися про погашення боргу з банком, — каже адвокат Сергій Старенький, 46 років.

— Діяльність колекторів держава ніяк не контролює. Поліція не реагує, бо це начебто цивільні правовідносини і немає криміналу. Але це не так. Про психологічний тиск і погрози треба заявляти, — говорить Старенький. — Описувати майно, чи виселяти з будинку можуть лише за рішенням суду. Тому потрібно проконсультуватися з юристом, чи мають погрози колекторів якесь підґрунтя. Банки, як правило, страхують свої кредити. І в разі несплати повертають свої гроші за рахунок страховки. Часто йдуть на поступки з клієнтами. Погоджуються реструктуризувати борг або скасовують нараховані відсотки чи штрафні санкції, аби людина повернула тільки позичену з самого початку суму.

Зараз ви читаєте новину «Таїсія Федькина вбила сина, брата і себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути