Ексклюзиви
середа, 12 січня 2011 02:00

Таксисту Миколі Білєю на заправці відірвало голову

Автор: фото надане ГУ МНС України в Полтавській області
  Розірвана від вибуху газу ”волга” стоїть на автозаправці в селі Гора Полтавського району
Розірвана від вибуху газу ”волга” стоїть на автозаправці в селі Гора Полтавського району

Опівдні 10 січня на заправці "Екометан" поблизу села Гора Полтавського району вибухнув автомобіль ГАЗ-3129. Власник 46-річний Микола Білєй загинув.

— Коли приїхали на заправку — жахнулися. Все в кровіщі. Шматки мізків розкидало по всій дорозі. Машина роздерта, — розповідає Світлана Рибалко з управління надзвичайних ситуацій у Полтавській області. — Очевидці переказували, ніби машину обслуговував заправник. Уже закручував гвинт, почув дивний свист. Хтось гукнув його до іншого клієнта. Докрутити клапан підійшов власник. І тут як бахнуло. Вибухом балон віднесло на 200 метрів. Більше на заправці ніхто не постраждав.

Микола працював таксистом понад шість років. Їздив власною "волгою".

— Ближні Яківці — село-селом. Там тільки магазин є, роботи ніякої. От і подався Микола у таксисти, — розповідає сусід Роман, прізвища не називає. — У нього лишилася жінка і двоє дітей. Донька повнолітня, син ходить до школи, клас четвертий-п'ятий. Живуть у батьківській хаті. Микола був компанійський дядько, веселий.

Метанова заправка поки що не працює, там триває перевірка. Про можливі причини вибуху балона говорити відмовляються.

— Нашому працівнику чудом повезло, народився у рубашці. Якби не гукнули його в той момент, хто зна, що могло статися, — неохоче говорить дівчина з мережі заправок "Екометан", не називається.

Таксисти все частіше переобладнують свої авто на газ. Кажуть, обирають пропан-бутан або метан. Останній дешевший — 4,15 грн/л.

— Людина померла, то на нього й вішатимуть усіх собак. Хоча винуватим може бути і власник заправки, бо часто мішають газ із повітрям, — міркує таксист Олексій Назаренко, 38 років. Заправляється метаном. — Причин вибуху — багато. У підднище міг потрапити камінь і пошкодити трубопровід. Або заправник не докрутив клапан. Почало травити, підсвистувати.

Газове устаткування на машині перевіряють раз на п'ять років на газових станціях.

— Зараз причепити "газ" на машину не проблема. Сам собі змайстрував, за 500 гривень купив документ, — каже Андрій Власенко зі станції технічного обслуговування. — Нашим людям по наших дорогах треба заборонити їздити на метанові. Рватиме через одного.

В області у вівторок почали перевіряти всі підприємства, що встановлюють і контролюють автомобільне газове обладнання.

Зараз ви читаєте новину «Таксисту Миколі Білєю на заправці відірвало голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути