пʼятниця, 22 липня 2011 07:45

Священик Дмитро Масон украв ідею фестивалю

Автор: фото з архіву Михайла Моргуліса
  Президент всеамериканської асоціації ”Християнський міст” Михайло Моргуліс: ”Ніколи б не подумав, що пастор Дмитро Масон мене обкраде”
Президент всеамериканської асоціації ”Християнський міст” Михайло Моргуліс: ”Ніколи б не подумав, що пастор Дмитро Масон мене обкраде”

Київський священик церкви "Місто світла" Дмитро Масон украв ідею музичного фестивалю "Мости любові". Він християнської концепції, уперше проведений у США 1999 року. Відтоді відбувався 19 разів.

— Ми зводимо музичні мости любові між країнами, церквами, людськими серцями, — описують ідею фестивалю його організатори. — Це не лише відкриття нових християнських пісень та імен. Це особливе духовне свято, яке щорічно проходить у різних містах світу.

Одним із засновником фестивалю є Михайло Моргуліс — президент всеамериканської асоціації "Християнський міст", засновник гуманітарного фонду допомоги Росії, радник уряду США в галузі релігії.

— Із пастором української церкви "Місто світла" Дмитром Масоном я знайомий особисто, — каже Моргуліс. — Розповідав йому про фестиваль, показував фотографії, ділився думками та ідеями об'єднання християн у всьому світі за допомогою музики. Пастору ідея фестивалю сподобалася, він обіцяв допомогти. Однак потім узяв і провів його тишком. Кілька разів. Звісно, це були несправжні "Мости любові". Він просто використав концепцію заходу. Ні учасників колишніх фестивалів, ні організаторів Дмитро Масон не повідомляв. Він привласнив і мою вступну промову. Повторив її слово в слово.

Михайло Моргуліс може подати до суду на Масона. Має для того всі докази. Однак не хоче.

— Мене в молодості вчили: до суду на брата не подавати, навіть якщо він неправий, — каже Моргуліс. — Та чисто по-людськи образливо. І за учасників фестивалю, і за свої слова.

Тепер Дмитро Масон не хоче спілкуватися з Михайлом Моргулісом.

Зараз ви читаєте новину «Священик Дмитро Масон украв ідею фестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути