вівторок, 23 листопада 2010 09:15

Світлана Савчук відрізала синові голову

Автор: фото надане родиною Світлани Савчук
  Світлана Савчук захоплювалася нумерологією
Світлана Савчук захоплювалася нумерологією

23-річна Світлана Савчук із міста Славута на Хмельниччині вночі 9 листопада вбила свого сина чотиримісячного Артема. Голову відрізала кухонним ножем, тіло викинула. Потім пішла до своїх батьків, які мешкають неподалік.

— Я вбила демона, — показала закривавлені руки. За кілька хвилин її батько знайшов тіло.

Світлана два роки співмешкає з 32-річним Миколою. Не розписуються, бо той має офіційну дружину. Винаймають половину будинку на вул. Сковороди, 80.

— Жінка у психіатра на обліку не перебувала, — розповідає 30-річний Андрій Фурманчук, старший слідчий обласної міліції. — Захоплювалася нумерологією. Того вечора читала книжку з нумерології й раптом спалила Біблію. Каже, почула голоси. Вони сказали, що її дитина — демон. І коли подивилася на сина, то побачила очі демона. Взяла кухонний ніж, винесла дитину на вулицю і відрізала голову.

Світлану повезли на стаціонарне психіатричне обстеження. Експертиза триватиме щонайменше місяць. Якщо визнають здоровою — їй загрожуватиме довічне ув'язнення.

— Свєта завжди така спокійна, добра, — каже її сусідка Світлана Делегей, 64 роки. — Дитинку любила. Батьки її неп'ющі, чесні.

— У Свєти ніяких странностєй не було, — додає інша сусідка 69-річна Ніна Костецька. — Не курила, не пила, в секту не ходила. Ту дитинку дуже хотіла і любила.

— Донька того синочка з рук не спускала, — плаче Любов Савчук, матір Світлани. — Тільки покладе Артема, візьме кусок хліба до рота, а дитина заплаче, зразу все кидає і біжить. Тільки пчихне — зразу визиває докторів, купляє лікарства. А того вечора прийшла до мене: "Дай гроші, піду в сусідки куплю Артьомові молока. Зварю манну кашу". Взяла молоко, зварила кашу, нагодувала.

Понятим при огляді місця злочину був 38-річний Віктор Пуц, колишній рятувальник.

— За життя всього набачився, але не таке, — розказує. — Голову вона різала на лавці. Там досі бурі плями. Тіло кинула до туалету, голову — далі. У хаті на столі лежала книжка з нумерології. Поряд листок відривного календаря, де написані число, місяць і рік народження дитини та її ім'я. На листку був кривавий відбиток пальця. Ритуал якийсь чи що. Писала після вбивства. Міліціонер просив віднести тіло до машини, бо сам не міг.

— Вона спочатку розбудила чоловіка, — говорить слідчий. — Питає: "Ти ангел чи демон?". Ну що міг відповісти чоловік спросоння? Тоді вона схопила дитину. Важко сказати, що з жінкою сталося. Можливо, це психічний розлад або післяпологовий синдром.

Зараз ви читаєте новину «Світлана Савчук відрізала синові голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути