Ексклюзиви
четвер, 18 серпня 2011 07:36

Світлана Прибельська загинула через сина

Автор: фото із сімейного архіву Лідії Ханенко
  Останнє фото Світлани Прибельської разом із чоловіком Миколою й сином Іллею. Сім’я сфотографувалася разом навесні перед поїздкою батька на заробітки до Москви
Останнє фото Світлани Прибельської разом із чоловіком Миколою й сином Іллею. Сім’я сфотографувалася разом навесні перед поїздкою батька на заробітки до Москви

16 серпня у селі Лебедин Шполянського району Черкащини поховали 42-річну Світлану Прибельську. За два дні до того, 14 серпня, у селі Скотареве вона кинулася на дорогу рятувати 4-річного сина Іллю і потрапила під колеса машини.

— Свєта з Ілльою стояла на зупинці й чекала автобуса, — каже 45-річна Лідія Ханенко, кума покійної, хрещена мати Іллі. — Через дорогу стояла її мати Марія Яківна. Іллюша вискочив на дорогу в бік баби, прямо перед автомобілем. Той миттєво вивернув у сторону, на зустрічну полосу, оминаючи дитину. Все було б гаразд, але Свєта інстинктивно кинулася до дитини і потрапила під колеса "уазика". Я почула крики, вибігла з хати на дорогу, а кума лежить під машиною, й кров біля неї.

Коли приїхала "швидка", жінка була жива, але до лікарні її не встигли довезти. У дитини, яку забрали з матір'ю, було кілька забоїв на голові.

У середу вранці на зупинці стоять кілька букетів живих квітів, поряд дві купи скла з автомобіля, на дорозі темні плями крові.

— Ох, і шкода Свєточку. Така жизнєрадостна була, — говорить одна з жінок на зупинці. — В хлопчикові разом з чоловіком Миколою душі не чаяли. Він з дитинства глухеньким був і майже не балакав. То возилися з ним по лікарях. Останній рік взагалі Свєта з дитиною жила у Черкасах при спецдитсадку.

За кермом "уазика" був 32-річний Руслан Бурбак, підприємець із сусіднього села Товмач. Він скуповував молоко в навколишніх селах.

Свідки розповідають, що їхав не швидко, десь 40 км/год, тому й устиг зреагувати і не наїхати на дитину. Мати фактично сама кинулася під авто.

Світлана і Микола Прибельські одружилися п'ять років тому. До того обоє мали сім'ї.

— Як воно судьба буває, — витирає очі Лідія Ханенко. — Зустріла Свєта  харошого чоловіка аж у 37 років. Він її колись на своїй "волзі" підвіз до Шполи, потом знову підвіз. Кума у райлікарні працювала санітаркою. Так ото вони й покохалися. Він такий хазяйновитий. У Лебедині хату купив, порядки такі понаводив. І газ, і вода, й усі удобства. Туди забрав Свєту.

Звістку про смерть дружини Микола отримав у Москві. Там багато років працював на будівництві. Наступного дня приїхав у Лебедин.

— За фактом ДТП порушили кримінальну справу. Слідчі з'ясовують, з якою швидкістю їхав водій, чи дотримувався правил і в якому стані був його автомобіль, — розповідає Володимир Ліщенко, старший інспектор зі зв'язків із громадськістю облуправління ДАІ. — Але, за попередніми матеріалами, її можуть закрити, бо винуватцями ДТП були дитина й мати. У водія не було іншого виходу.

Зараз ви читаєте новину «Світлана Прибельська загинула через сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути