четвер, 24 січня 2013 07:30

Світлана Поліщук закопувала вбитих дітей за хатою

— Це вже не перша. 2006-го я народила хлопчика. Закопала його за хатою на городі. 2008 року була ще дівчинка. Її прикопала за хлівом. А ця — третя, — зізналася в суді 46-річна Світлана Поліщук із села Берізки-Бершадські Бершадського району на Вінниччині. 21 січня вона отримала 12 років в'язниці за вбивство новонародженої доньки.

— Свєту ще пожаліли, — каже Микола Іванович із сільради села Джулинка, до громади якої входять Берізки-Бершадські. — Їй хотіли довічне давати. Та всі сусіди просили, щоб її на условне перевели. Вона нормальна жінка. Трудяща, на фермі дояркою робила.

Світлана жила з чоловіком Миколою Лупаном і донькою 12-річною Діаною. Вагітності приховувала і переривала. Навесні 2011 року завагітніла вкотре. До лікарні не ходила, на облік на ставала. На шостому місяці вагітності вирішила позбутися дитини. Звернулася до колишньої акушерки 72-річної Євгенії Станкевич, яка понад 30 років пропрацювала в лікарні.

Штучні пологи викликали у квартирі екс-акушерки в райцентрі. Однак дівчинка не померла. Жінки втопили її у відрі. Після цього Світлана замотала тіло в поліетиленовий пакет і поїхала рейсовим автобусом додому. Наступного дня пакет викинула в туалет за хатою і вийшла на роботу.

— Але люди то знали, що Свєта бєрємєнна, — згадує Микола Іванович. — А тут бац, живота не видно. Давай її розпитувать, що і як. Вона відхрещувалася. Хтось цю мутну історійку розповів нашому дільничному. Уже йому Свєтка і зізналася, що дочку вбила.

Міліціонери затримали Світлану та колишню акушерку. Вони запевняли, що дівчинка народилася мертвою. Експертиза виявила протилежне — немовля захлинулося.

За вироком суду екс-лікарка отримала 14 років в'язниці. Раніше її вже двічі засуджували за незаконне переривання вагітності. Микола Лупан із донькою продовжують жити в селі.

— Я нічого не знав. Чесно, — запевняє Микола. — Свєта мені нічого не казала. Вона така повненька, хто її розбере, що за живіт. Якби не Діана, я б уже звідси виїхав.

Зараз ви читаєте новину «Світлана Поліщук закопувала вбитих дітей за хатою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути