середа, 21 грудня 2011 07:45

Свідків справи "васильківських терористів" знімають на приховану камеру

— Це суцільна ланка репресій, — каже 28-річний Микола Кравченко, член громадської організації "Патріот України". — Усі дії спрямовані на те, щоб нас паралізувати.

Із 16 грудня Києво-Святошинський райсуд столиці розглядає справу "васильківських терористів". 22 серпня в офісі "Патріота України" в місті Васильків знайшли вибухівку. Працівники СБУ затримали трьох "патріотівців" — депутатів Васильківської міськради 28-річного Сергія Бевза, 39-річного Ігора Мосійчука та помічника депутата 28-річного Володимира Шпару. Порушили кілька кримінальних справ — за підготовку теракту, незаконне зберігання боєприпасів.

Підтримати "патріотівців" під суд приходять інші активісти, журналісти.

— Фотографувати та знімати заборонено, — попереджають міліціонери.

Зала суду велика і темна. Приміщення заповнене вщерть. Звинувачених немає. За присутніми стежать четверо міліціонерів. Поруч із ними стоїть чоловік, який усе знімає на приховану відеокамеру.

— Це есбеушники фіксують усіх, кого будуть залякувати, — шепоче чоловік із лави.

Адвокат Сергія Бевза Дмитро Лошаков зачитує клопотання.

— Слухайте, ви хочете, щоб його виправдали? — нервово перебиває його суддя Юрій Бурбела.

— Звичайно! — вигукує зала.

Адвокати просять звільнити звинувачених під заставу, долучити нових захисників, зокрема родичів звинувачених, дозволити фото- та відеозйомку.

— Під заявою підписалися 13 депутатів Васильківської міськради, народні депутати Ксенія Ляпіна та Павло Мовчан. Ми гарантуємо, що обвинувачені не ухилятимуться від суду, — говорить депутат Васильківської міської ради В'ячеслав Мартинюк, 29 років.

Суддя відмовляється випускати звинувачених і долучати нових захисників — дружину Володимира Шпари та матір Сергія Бевза. Наступне засідання призначає на 4 січня.

— Думаю, хлопці комусь заважали, що так їх карають, — каже Микола Кравченко. — Вони закрили нічний клуб, де торгували наркотою, боролися з нелегальними емігрантами, які хотіли захопити ринок.

Зараз ви читаєте новину «Свідків справи "васильківських терористів" знімають на приховану камеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути