четвер, 13 травня 2021 07:20

"Свідки мовчать, наче ніхто нічого не видів"

— Мій синочок у землі два роки. А водій живе, як нічого й не сталося — вчиться, розважається. Бо дід має добрі плечі — гроші та зв'язки. Одразу й мені через адвоката 200 тисяч гривень пропонували. Мовляв, вже нічого не зміниш. Їхніх грошей мені не треба. Лиш би синочка обняти, — каже 36‑річна Ольга Ярич із села Велика Тур'я Калуського району на Івано-Франківщині.

Два роки тому поховала сина 12‑річного Олега. 23 травня 2019‑го їхав на мотоциклі, його збив односелець на "Део Ланос" — тоді 20‑річний Віталій Крайник. Був п'яний, аналіз показав 0,99 проміле алкоголю. Але справа не дійшла до суду.

— Справу хочуть закрити. Сказали, до кінця травня — і все. Бо немає доказів, що той водій винен, — говорить Ольга. — Коли аварія сталася, все підтасовували. Дядько Віталія в обласній адміністрації робить. Одразу приїхав, перекладав речові докази на місці. А коли слідчий експеримент проводили, намалювали все так, наче мій син сам винен. А я не можу правди добитися. Там є гроші, зв'язки в прокуратурі. Водія ні затримували, ні підозри не оголошували. Як жив, так і живе.

Олег був старшим сином у родині Віталія та Ольги Яричів. У день трагедії повертався від перукарки.

— Готувався до останнього дзвоника. А там — і день народження. Я не хотіла пускати, наче відчувала щось, — додає Ольга. — Єдине, не вслідила, що мотоцикл узяв. Коли все сталося, ми в шоці були. Нічого не сфотографували. А тепер не маємо свідків і доказів. З Віталієм в авто сиділа ще дівчина. Вона тоді була неповнолітня. Втікла одразу. Потім матір не дозволила їй свідчити. Й інші свідки мовчать, наче ніхто нічого не ­видів.

У справі провели десяток експертиз. Вина водія легковика поки що не встановлена. Розслідування триває, кажуть у слідчому управлінні обласної поліції.

— Водій легковика їхав Центральною вулицею в сторону села Белеїв. Обганяв мотоцикл. Останній повернув ліворуч. Сталася аварія, школяр загинув, — розповідає Артем Мікіш із слідчого управління. — Досудове розслідування триває. І якщо вину водія легковика встановлять, його нетверезий стан буде обтяжувальною обставиною.

Зараз ви читаєте новину «"Свідки мовчать, наче ніхто нічого не видів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути