вівторок, 20 червня 2017 06:50

Свідка злочинів проти Майдану знайшли повішеним в ізоляторі

Вранці 15 червня в ізоляторі тимчасового тримання столиці зна­йшли повішеним 38-річного Олега Нетребка. Підозрювали в організації нападу на журналістку (нині народний депутат фракції "Народний фронт". — ГПУ) Тетяну Чорновол, 38 років. Переховувався у Білорусі. У травні цього року його привезли до України.

— Нетребко ввімкнув телевізор і ­відійшов за перегородку у вбиральню. Черговий знайшов його мертвим. Петлю зробив із простирадла, — розповідає В'ячеслав Свірець із Генеральної прокуратури України. — За словами чергового, він бачив на камері силует. Але подумав, що чоловік стоїть і дивиться телевізор. Співкамерники Нетребка стверджують, що спали й нічого не чули.

У поліції відкрили кримінальне провадження за статтею "Навмисне вбивство" з позначкою самогубство.

Народний депутат Віталій Купрій вважає, що Олега Нетребка повісили.

"Кримінального авторитета Олега Нетребка повісили в ізоляторі. Ще під час Майдану знав деталі нападу на Тетяну. Один із його учасників був моїм сусідом із Кам'янського. Саме Нетрік найняв банду з мого рідного міста на виконання цього злочину", — написав Купрій у "Фейсбуку".

На Тетяну Чорновол напали у ніч на 25 грудня 2013 року. На 34-му кілометрі Бориспільської траси її машину підрізав чорний джип "Порше Каєн". Двоє чоловіків у спортивному одязі почали її бити. Тетяна потрапила в лікарню з черепно-мозковою травмою, переломом носа, численними гематомами. Їй зробили кілька операцій. Справу кваліфікували як "замах на вбивство".

Зараз ви читаєте новину «Свідка злочинів проти Майдану знайшли повішеним в ізоляторі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути