четвер, 26 березня 2020 07:11

"Швидка" з пацієнтом потрапила в аварію

23 березня у Вінницькій міській лікарні помер 64-річний Юрій Бур'ян із Гайсина.

Увечері 17 березня його "швидкою" везли до Вінниці з інсультом. На в'їзді в місто автомобіль медиків потрапив у аварію.

— Машина "швидкої" їхала з увімкненими проблисковими маячками. Зіткнулася з мікроавтобусом "Рено трафік", що виїжджав із другорядної дороги на зелений сигнал світлофора, — каже Анна Олійник із обласної поліції. — "Швидка" відлетіла у відбійник і перекинулася на дах "Мазди", що стояла на світлофорі на зустрічній смузі.

Юрія Петровича ударом викинуло на дорогу. Донька 36-річна Тетяна Кириловська, яка його супроводжувала, скалічилася. 21 березня їй ампутували третину лівої гомілки.

— Юрій Петрович був міцний чоловік. Рідко скаржився на здоров'я, ще працював охоронцем. А того вечора різко тиск підскочив. Близько 21:00 його дружина Оксана Олегівна викликала "швидку". Лікарі діагностували інсульт. Сказали, випадок складний. Вирішили негайно везти в обласний центр. А вже за пів години сталася аварія, — розповідає сестра невістки померлого 28-річна Світлана Пех. — У Юрія Петровича розірвалася селезінка, його прооперували. Відкачали зі шлунка 3 літри крові. Був у комі, підключений до апарата штучного дихання. Стан щодня погіршувався. Організм не боровся. У день смерті йому мали робити томографію. Але не ризикнули транспортувати, бо надто ослаб. Увечері ­помер.

— Стан Тані теж важкий, — додає. — Після аварії її одразу прооперували. Нога була сильно покалічена. Не змогли врятувати.

Серед травмованих також водії "швидкої" та мікроавтобуса, двоє лікарів. Подружжя з сином із "Мазди" не постраждали. Винуватця аварії встановлюють слідчі.

Юрія Бур'яна поховали в Гайсині 25 березня.

Зараз ви читаєте новину «"Швидка" з пацієнтом потрапила в аварію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути