пʼятниця, 18 листопада 2011 00:30

Світлана Поліщук убила трьох своїх дітей

44-річна Світлану Поліщук із села Берізки-Бершадські Бершадського району на Вінниччині вбила трьох своїх дітей. Їх народжувала вдома. 14 листопада жінку затримали міліціонери.

— Ніяк не вкладеться в голові, як Свєта так могла, — каже 44-річний Петро Швець, голова Джулинської сільської ради, до якої входять Берізки-Бершадські.

Село Берізки-Бершадські — за 20 км від райцентру. Тут понад 900 жителів.

— Коли Свєті було 5 років, при пологах померла її мама, — каже сільський голова. — Із першим чоловіком вона розійшлася. Старший син залишився з нею. Але 1 травня 2006-го пішов купатися до річки, попав головою на камінець і вбився. А молодший син, йому зараз десь 18 років, живе з батьком у сусідньому селі Мала Киріївка.

14 років тому Світлана почала співмешкати із молдаванином Миколою Лупаном.  Мають спільну доньку Діану, 12 років. Вона ходить у сьомий клас.

2006-го Світлана народила хлопчика. Закопала його на городі за хатою. Ніхто з односельців і родичів про то не дізнався. Світлана повнувата, вагітність ніхто не помічав. За два роки жінка народила дівчинку. Її закопала на подвір'ї за хлівом. Цього року вкотре завагітніла. Коли термін сягнув семи місяців — поїхала до Бершаді, до знайомої 70-річної Євгенії Станкевич, колишньої акушерки. Та викликала штучні пологи. Дівчинка народилася живою. Жінки втопили її у відрі з водою.

Світлана замотала тіло доньки в поліетиленовий пакет, поклала його в картату сумку. Автобусом повернулася в село. Увечері викинула тіло в туалет за сусідською хатою. Зранку пішла на роботу. Вона працює поваром, готує обіди для робітників тракторного стану.

На третій раз селяни помітили, що в жінки зменшився живіт.

Розповіли дільничному міліціонеру Анатолію. Мазурику. Світлана тому у всьому зізналася.

38-річний Микола Лупан запевняє, що не знав про вагітність дружини.

— Чесно-чесно, — каже чоловік. Вона мені нічого не казала. Свєта така повненька, хто її розбере, шо то за живіт. Всігда тихенька, мало говорить. Якби не Діана, я б уже звідси виїхав зі стида. Свєта настроїла доцю проти мене, та мене слухати не хоче.

Світлану Поліщук та Євгенію Станкевич заарештували. Першій загрожує довічне ув'язнення. Однак сусіди виправдовують її вчинки.

— Хочемо організувати схід села, щоб відвернути її від тюрми. Хай хоч умовно дадуть, — каже сусідка 55-річна Валентина Шаповал. — Самі жаліємо, що здали її міліції. Вона ж нікому нічого поганого не зробила. Свєта — добра жінка, отзивчива, чистоплотна. Ніколи не випивала. Ми за нею так плакали, так її жалко. І Діанку її жалко, їй же мама треба. Ми питаємо, чому вона це робила, а вона не дає об'єктивної відповіді. Говорить, не було грошей виховувати дітей. Чого ж не робила аборт на ранніх сроках? Мовчить, — каже дільничний Анатолій Мазурик.

Євгенія Станкевич жила у квартирі №13 старої триповерхівки в центрі Бершаді. Єдиний син Роман із сім'єю живе окремо.

— Євгенія Григорівна 25 років проробила акушеркою в лікарні. Мала два условні строки, бо робила незаконні аборти на дому. Останні роки начала пити. Через це я з нею мало спілкувалася. Але свекруха така — як хто попросить, нікому не відказувала, — каже невістка Валентина Станкевич.

Зараз ви читаєте новину «Світлана Поліщук убила трьох своїх дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

96

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути