середа, 04 березня 2009 18:40

Сусід украв у художника картини вартістю 35 тисяч доларів

Автор: фото: Павло МАГНУС
  Художник-реставратор киянин Антон Кудряшов з дружиною Оленою показують фотографії викрадених картин. Самі полотна нині у міліції
Художник-реставратор киянин Антон Кудряшов з дружиною Оленою показують фотографії викрадених картин. Самі полотна нині у міліції

Два тижні міліціонери Шевченківського райвідділу столиці шукали викрадача картин. Виявилося, що полотна в 31-річного художника Антона Кудряшова вкрав сусід Ігор Друзь, 58 років.

— Зранку 12 лютого я приїхав із Криму, — згадує Кудряшов. Він реставрує картини. — У машині мав із десяток картин та іконостас. Переніс їх до ліфта, піднявся на п"ятий поверх. Вигрузив на площадці, й із дружиною стали заносити в квартиру. Коли все розпакували, то не знайшли картини "Пейзаж" художника Михайла Анісова та "Вітрильник" Олексія Боголюбова. Перша вартує десь 15 тисяч доларів, друга — 20 тисяч.

Кудряшов запитав про картини у сусідів. Був упевнений, що сторонній до будинку зайти не міг, бо в під"їзді встановлено кодовий замок. Ніхто не бачив полотен. Художник написав заяву до міліції. Розклеїв оголошення про зникнення по будинку. Обіцяв винагороду, однак ніхто не телефонував.

— Через кілька днів сусід Ігор Друзь сказав, що потрібно вказати суму винагороди. Мовляв, злочинці на це клюнуть, — продовжує Кудряшов. — Сам натякнув, що він зможе допомогти повернути полотна. Ігор цікавився картинами, розпитував про їхню вартість. Згодом сказав, що вийшов на злодіїв, вони вимагають 1000 доларів. Я погодився. Просканував гроші, 25 лютого віддав їх, але картини не отримав. Наступного ранку Ігор сказав, що за його роботу я винен ще 500 доларів.

Під час другої передачі грошей Друзя затримали міліціонери.

— Розповідав, що картини знайшов біля смітника, — каже 27-річна Марина Макаренко з Шевченківського райвідділу. — Коли побачив оголошення — вирішив заробити.

Дружина захворіла на нервовому ґрунті

Проти Друзя порушили кримінальну справу й арештували. Йому загрожує до 12 років ув"язнення. Він жив сам, із дружиною розлучився.

— Він міг продати ці картини, але під час кризи це нелегко, тому вирішив заробити хоч щось, — припускає Кудряшов. — Я радий, що все так скінчилося. Після зникнення дружина захворіла на нервовому ґрунті, але зараз одужує.

Зараз ви читаєте новину «Сусід украв у художника картини вартістю 35 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути