Ексклюзиви
пʼятниця, 24 листопада 2017 07:10

Суддю Ларису Гольник побили кийками

Автор: фото з сайта facebook.com
  На суддю Октябрського районного суду Полтави Ларису Гольник двоє невідомих напали дорогою з роботи. Були в чорному одязі й масках
На суддю Октябрського районного суду Полтави Ларису Гольник двоє невідомих напали дорогою з роботи. Були в чорному одязі й масках

На суддю Октябрського районного суду Полтави 49-річну Ларису Гольник напали двоє невідомих увечері 22 листопада. З чоловіком 50-річним Ігорем Гавриленком поверталися з роботи повз меморіал Солдатської слави. Нападники кинулися на подружжя з кийками. Судді розбили голову, в чоловіка численні забої по всьому тілу, найбільше — на ногах.

— Десь о 17:25 чоловік забрав мене з роботи, ми йшли алеєю парку. З кущів вийшли двоє хлопців у чорному одязі з прикритими обличчями. Хотіли вдарити мене по голові, та Ігор встиг підставити руку. Тоді його звалили й били по ногах. Кийки — подібні до поліцейських. Дуже жорсткі, наче із заліза. Поряд лежали два велосипеди, на яких вони приїхали. Я підбігла і ногами гамселила по колесах, аби не змогли втекти до приїзду поліції. Тоді й отримала по голові. Череп не проломили, але розсікли до крові, — розповідає Лариса Гольник.

Їй наклали кілька швів.

— Мітили в голову. Враховуючи силу ударів і твердість палиць, припускаю, що хотіли проломити череп. Кинулися на нас без жодних слів. Думаю, наші телефони прослуховували. Сьогодні вдень дружина казала мені, що можу не приходити за нею. Але я пішов. Передзвонив уже на підході до суду, — каже Ігор Гавриленко.

Лариса Гольник пов'язує напад із професійною діяльністю. 2014-го сім місяців вела справу проти міського голови Полтави Олександра Мамая. Його звинувачували в незаконному виділенні земельних ділянок під торгові кіоски своїй падчерці 34-річній Ірині Климко, депутату міськради. Гольник оприлюднила відео, в якому мер із колишнім заступником Дмитром Трихною пропонували за закриття справи $2–5 тис. хабара. Мамай зібрав брифінг і заявив, що суддя вимагала в нього кошти. Суддя взяла самовідвід. Відтоді у неї почалися проблеми на роботі, за словами жінки. Зокрема, конфлікти із головою суду Олександром Струковим.

— Нападники мають відношення до оточення міського голови або Струкова. Я припускаю, що причетний Олександр Ковжога. Він був представником міського голови у справі, яку я вела 2014-го. З того часу Ковжога відкрив проти мене кримінальну й кілька цивільних справ. А недавно навіть наполягав на проведенні психіатричної експертизи. Каже, що в мене розлади. Мовляв, багато фантазую і маю манію переслідування. Може, тому нападники били саме по голові, — додає Лариса Владленівна.

"Це виклик суспільству. Нам оголосили внутрішню війну. І якщо ми не станемо чинити реальний опір, нас тихенько передушать по одному. Такого не можна прощати. Акція помсти має бути швидка, рішуча і дієва. В межах чинного законодавства", — пише у "Фейсбуку" громадський активіст Станіслав Цись.

Зараз ви читаєте новину «Суддю Ларису Гольник побили кийками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути