вівторок, 11 квітня 2017 07:35

Суддя п'є на робочому місці й рахує гроші під столом

Автор: ФОТО З САЙТА www.hromadske.ua
  Суддею Солом'янського районного суду Києва Олександр Бобровник працює 10 років
Суддею Солом'янського районного суду Києва Олександр Бобровник працює 10 років

Суддя Солом'янського районного суду Києва Олександр Бобровник п'є та бере хабарі прямо в своєму робочому кабінеті. Про це свідчать протоколи відеозаписів, які вели правоохоронні органи в рамках порушеної проти судді кримінальної справи. Їхні фрагменти оприлюднили у "Фейсбуку" на сторінці проекту Prosud.

Протоколи свідчать, що зазвичай Бобровник починає свій робочий день із того, що приймає спиртні напої. А також рахує під столом гроші й перев'язує їх резинкою.

У приціл уваги активістів суддя Бобровник потрапив після того, як своїм неправосудним рішенням зробив бездомним 68-річного Олександра Кучерявенка. Йому квартиру повернули лише за 3,5 року. Проти Бобровника порушили кримінальну справу за статтею про завідомо неправосудне рішення. Але скоро її закрили. Адвокати оскаржили закриття та відновили її. Однак тиждень тому стало відомо, що кримінальну справу знову за­крили.

"Ми отримали копії протоколів огляду відеозаписів, які вели в рамках проведення оперативно-технічних заходів у службовому кабінеті судді Олександра Бобровника, — повідомляє Prosud. — Тобто, стосовно нього проводили негласні слідчі дії і в його кабінеті встановили камеру. Вона фіксувала все, що там відбувається. Ці протоколи настільки точно і яскраво демонструють жахливий стан нашого правосуддя, що їх повинен прочитати кожен. Тому ми вирішили опублікувати їх.

У ході застосування оперативно-технічних заходів отримали відомості, які свідчать про наявність у діях Бобровника ознак кримінальних і корупційних правопорушень. У тому числі — незаконне отримання суддею матеріальних благ, порушення вимог щодо неупередженого розгляду справ, вчинення дій, що порочать звання судді й можуть викликати сумнів у його об'єктивності, неупередженості та незалежності, в чесності й непідкупності судових органів".

Активісти продовжують: "Усе правильно, але після таких висновків справу закривають. Зате тепер Бобровник на міцному гачку. Це — чергове свідчення, як працює кругова порука й формується система залежних суддів".

Журналіст-розслідувач Володимир Бойко вказував у "Фейсбуку", що Олександр Бобровник виносить неправосудні ухвали на користь Національного антикорупційного бюро:

"Бобровник — це кишеньковий суддя директора НАБУ Ситника. Кишеньковий — у буквальному розумінні. Оскільки детективи НАБУ в присутності сторонніх людей викликають у нецензурних висловах його до себе за отриманням вказівок. Бобровник ревно обслуговує Ситника, бо той пообіцяв йому посаду в майбутньому Антикорупційному суді".

ЗМІ також пов'язували прихильність судді Бобровника до НАБУ з наявністю кримінального провадження щодо нього, відкритого бюро.

Зараз ви читаєте новину «Суддя п'є на робочому місці й рахує гроші під столом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути