середа, 27 березня 2013 05:30

Суддя дозволив переписати результати експертизи

Автор: Фото з архіву родини Нікіткіних
  Фінансовому директорові найбільшого агропідприємства Миколаївської області ”Агрофірма Корнацьких” Людмилі Нікіткіній загрожує до дев’яти років в’язниці
Фінансовому директорові найбільшого агропідприємства Миколаївської області ”Агрофірма Корнацьких” Людмилі Нікіткіній загрожує до дев’яти років в’язниці

— Мы с женой уже месяц не можем нормально увидеться. Из-за постоянных заседаний просто не дают, — каже 49-річний Ігор Нікіткін у Києво-Святошинському районному суді Київщини. 14 березня тут розглядають кримінальну справу його дружину, 48-річну Людмилу, звинувачують у махінаціях.

Людмила Нікіткіна — з міста Первомайськ Миколаївської області. З 2004 року працювала на "Агрофірмі Корнацьких" бухгалтером, фінансовим директором. У січні торік проти неї порушили дві карні справи: за несплату агрофірмою 43 млн грн податків і за привласнення 193 тис. грн державних дотацій, які виділяли на збільшення поголів'я свиней. 27 липня жінку затримали у Первомайську, а за місяць, на прохання заступника генпрокурора, справу передали до прокуратури Київщини.

— Слідчі порушили дуже багато законів, — розповідає 44-річний Олег Довгий, адвокат Нікіткіної. — Щодо несплати податків мали б керуватися податковим кодексом, а вони керуються земельним. Розслідувати справу слід за місцем скоєння злочину, а її передали до Київської області. Економічна експертиза встановила, що агрофірма має право на спеціальне оподаткування, але на засіданні суддя дозволив експерту переправити результати. На всіх допитах свідки казали, що Людмила Миколаївна виконувала свої обов'язки, а у ветеринарних журналах записано, що відвантажувала свиней. Однак на це все ніхто не зважає. На всі скарги приходять відписки. Бо є мета — забрати агрофірму. Якщо звинувачення доведуть — усе майно компанії виставлять на аукціон.

Людмилі Нікіткіній загрожує до дев'яти років в'язниці. Вона хворіє на ішемію.

— Суддя просто не хоче розбиратись у справі, не дає можливості захищати Людмилу Миколаївну, — говорить 53-річний Олександр Демида, інший адвокат. — Кожного дня призначає засідання, ми не встигаємо до них підготуватись. На всі наші зауваження однакова відповідь: "Це ваша особиста думка".

Директор виїхав за кордон

"Агрофірма Корнацьких" — найбільше сільськогосподарське підприємство Миколаївщини. 1998 року його заснувала родина підприємців Корнацьких. Зараз володіє понад 15 тис. га землі, свинокомплексом на 10 тис. голів і кінним заводом. Торік власник підприємства Аркадій Корнацький балотувався до Верховної Ради за мажоритарним округом №123 з центром у Первомайську. Вибори виграв, випередивши конкурента — заступника губернатора — на кілька тисяч голосів, однак Центральна виборча комісія відмовилась визнавати результати. Проти Корнацького порушили кілька карних справ, він виїхав за кордон. Кілька десятків кримінальних справ завели проти його підприємства.

Зараз ви читаєте новину «Суддя дозволив переписати результати експертизи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути