середа, 27 грудня 2017 07:15

Суд відпустив одного з убивць В'ячеслава Веремія

22 грудня Шевченківський райсуд столиці оголосив вирок 39-річному Юрію Крисіну, який убивав журналіста газети "Вести" 33-річного В'ячеслава Веремія. Дав чотири роки умовно і відпустив із залу суду.

На В'ячеслава Веремія ­напали в ­центрі Києва вночі 19 лютого 2014 року. Кілька чоловіків били його бейсбольними битами, вистрелили в спину. Крисін брав у цьому участь. Прокуратура вимагала для нього шість років в'язниці. Однак суд визнав його винним лише у злісному хуліганстві.

— Судові засідання були закриті. Начебто Крисіну погрожували, була загроза життю. Йому навіть давали державну охорону, — каже Вікторія Дейнека, адвокат матері В'ячеслава Веремія. — Причиною смерті стала куля, яку випустив мешканець Горлівки Джалал Алієв. Формально він перебуває в розшуку. За неофіційною інформацією, загинув на Донбасі, коли воював на боці бойовиків.

25 грудня на майдані Незалежності зібралися майже 200 людей. Вимагали суворіше покарати Юрія Крисіна. Вирок оскаржили адвокати родини Вереміїв. Апеляцію готує також прокуратура.

За чотири роки після Революції гідності більшість злочинів проти майданівців досі не розкриті. Вироки у справах отримали 48 осіб. Ув'язнили лише одного чоловіка, який викрадав активістів.

Безпосередньо у розстрілах звинуватили 24 бійців так званої "Чорної роти" Садовника (Дмитро Садовник — командир спецроти київського "Беркута". — ГПУ). З них на лаві підсудних — п'ятеро. Решта втекли до Росії й отримали там громадянство.

Зараз ви читаєте новину «Суд відпустив одного з убивць В'ячеслава Веремія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути