четвер, 07 березня 2019 05:46

Суд не продовжив арешт Мангеру

4 березня Апеляційний суд Києва не задовольнив скарги прокуратури щодо продовження арешту голові Херсонської обласної ради 49-річному Владиславу Мангеру. Дозволив зняти з чиновника електронний браслет і віддати закордонний паспорт.

Мангера підозрюють в організації вбивства 33-річної Катерини Гандзюк. Була радницею міського голови Херсона, виконувала обов'язки керуючої справами виконкому. Мотивом стала її боротьба з незаконною вирубкою лісів в області. Причетність посадовця встановили за розповідями свідків. 15 лютого його взяли під варту. Того ж дня випустили під 2,5 млн грн застави.

— Я не маю наміру тікати чи ховатися від слідства. Зобов'язуюсь з'являтися на судові засідання, про які буду повідомлений, — каже Владислав Мангер.

Термін запобіжного заходу був до 3 березня.

— 4 березня неможливо було продовжити те, що уже скінчилося, — кажуть громадські активісти, які слідкують за перебігом слідства. — Справу умисне затягували. На перше призначене засідання не прийшли адвокати Мангера, а на наступне — він сам. Третє засідання зусиллями захисту тривало, поки не завершився робочий день і його не перенесли.

Також вони заявили про переслідування і погрози. Кажуть, тиск посилився, коли посадовець вийшов на волю.

На розгляд апеляції прийшли кілька людей із плакатами на підтримку голови облради.

— Цікаво, що в чому звинувачують Мангера, вони не знають, — каже адвокат 37-річна Євгенія Закревська. — Хто така Катя Гандзюк — їм також невідомо, як і підстава апеляції.

Досудове слідство у справі триває. Паралельно вбивство Катерини Гандзюк розслідує тимчасова слідча комісія із 18 народних депутатів. Була спеціально створена на три місяці 6 листопада торік. 28 лютого її діяльність продовжили ще на три місяці.

Вранці 6 березня Шевченківський райсуд Києва на місяць відсторонив від посади Владислава Мангера. Так частково задовольнив клопотання сторони обвинувачення. Адвокати посадовця заявили, що оскаржуватимуть рішення.

Зараз ви читаєте новину «Суд не продовжив арешт Мангеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути