Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2013 07:15

Студентам не віддають документи

Студентам Володимир-Волинського медико-технічного коледжу не віддають документи. Їхній заклад позбавили ліцензії, а перейти до іншого не можуть.

— За дочку платив 725 гривень на місяць, — розповідає 38-річний Роман Дробін із села Грибовиця Іваничівського району Волині. Його донька Марта — другокурсниця факультету "сестринська справа". — А тут кажуть, давай ще 4 тисячі благодійного внеску. Де їх візьму? Постійної роботи нема, жінка в декреті, маємо ще трьох дітей. Марту не хотів пускати туди вчитися, але це близько до дому. У коледжі забрали ліцензію ще торік, а ми досі не можемо нікуди перевести Марту. Документи я видер, але дочку ніхто нікуди не бере. Директорка коледжу погрожує судом усім, хто візьме її дітей.

Приватний медико-технічний коледж у Володимирі-Волинському працює з 1 вересня 2004-го. Тут готують фахівців за спеціальностями "сестринська справа", "лікувальна справа" та "фармація". У коледжі 383 студенти. Державна інспекція навчальних закладів анулювала ліцензію коледжу 29 листопада торік.

— Виявили багато порушень, — пояснюють в обласній адміністрації. — Чверть викладачів не відповідала профілю дисциплін, одночасно читали по чотири-п'ять дисциплін. Усі першокурсники навчалися в одній групі. Комісія перевірила знання студентів. Контрольну роботу з медичної хімії не виконав жоден.

— Але директорка подала в суд на рішення комісії. Каже, доки не буде рішення суду — документів не віддасть. Діти далі ходять на пари, батьки платять гроші, — говорить Роман Дробін. — 13 батьків забрали документи, хотіли перевести дітей у Луцький коледж. Не взяли.

Директор закладу Надія Стеценко пояснює, що Волинський окружний адміністративний суд призупинив дію указу Міністерства освіти.

Зараз ви читаєте новину «Студентам не віддають документи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути