Ексклюзиви
неділя, 04 березня 2007 17:02

Студент Олександр Тиховський убив рідну матір

Керівник автопідприємства в райцентрі Красногвардійське у Криму 41-річний Олександр Тиховський 16 лютого повертався з роботи додому в селище Октябрське. Його дружина — 39-річна Людмила — працювала вчителькою в школі в сусідньому селі Амурське, додому приходила значно раніше за чоловіка.

У передпокої Олександр побачив Людмилу, яка лежала на підлозі із розбитою головою. Поряд — розколота натроє червона цеглина. Чоловік викликав "швидку" та міліцію. Намагався намацати пульс. Коли зрозумів, що жінка мертва, зателефонував на мобільний 18-річному синові Олександру. Сказав, що мама померла.

— Ми відпрацьовували різні версії, — розповідає "ГПУ" 43-річний майор Красногвардійського райвідділу Микола Полод. — Підозрювали чоловіка, але в нього залізне алібі. Перевірили сусідів — теж не підтвердилося. Не розуміли мотиву вбивства. Із будинку нічого не пропало. Односельці жінку поважали.

Тиховські жили вдвох. Їхній єдиний син Сашко вчився на другому курсі Харківського Національного автомобільно-дорожнього університету.

— Я зателефонував Саші та запитав, коли приїде, — каже міліціонер Микола Полод. — А він мені: "А що сталося?". Ми його запідозрили, бо батько йому до цього повідомив про трагедію.

Хлопець сказав, що приїхав із Харкова у Джанкой. Але дві односельчанки бачили його того дня в Октябрському. Олександра затримали у Джанкої. Закривавлений одяг Людмили знайшли у гаражі друга, з яким він був.

— Спочатку відпирався від убивства. Говорив, що потрібно провести аналізи ДНК крові на виявлених речових доказах, — каже майор Полод. — Але не жалкував за матір"ю. Потім зізнався у вчиненому.

Олександр три місяці тому познайомився з 20-річною односельчанкою Оленою. Дівчина працювала продавцем у магазині й навчалася на заочному в сімферопольському вузі. В Октябрському кажуть, Сашко закохався до нестями. Торік у грудні вкрав у батьків $5 тис., які збирали йому на квартиру. Купив собі куртку, ще один комп"ютер у гуртожиток, а решту прогуляв із коханою. Батьки були проти подальшого продовження їхніх стосунків із дівчиною.

Після зимових канікул Олександр відмовився повертатися до інституту в Харків. Планував перевестися на заочне й залишитися з коханою. Батьки не дозволяли й 12 лютого силою випровадили сина на навчання. Наступного дня той повернувся. Жив в Олени.

16 лютого Олександр знайшов на вулиці цеглину й заніс у передпокій власної хати. Коли повернулася мати — знову почав просити дозволу перевестися на заочне. Людмила заборонила не лише переходити, а й зустрічатися з Оленою. Син схопив цеглину й шість разів ударив матір по голові. Потім побіг до друга, з яким домовився їхати в Джанкой.

— Коли б мама погодилася, не вбивав би, — сказав він слідчим.

Нині Тиховському загрожує 15 років в"язниці. Олена найняла йому адвоката.

— Мы не верим, что это он сам сделал, — каже "ГПУ" секретар школи в селі Амурському Діара Кучерова, 49 років. — Кто-то на него повлиял.

Зараз ви читаєте новину «Студент Олександр Тиховський убив рідну матір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути