пʼятниця, 02 листопада 2018 07:25

Стукав до сина у вікна і кричав: "Я їсти хочу"

Автор: ФОТО НАДАНЕ ГАЛИНОЮ ПОЯРКОВОЮ
  Микола Олійник із села Бузівка Жашківсь­кого району Черкащини — батько чотирьох дітей. З 2013-го за ним доглядає один із синів
Микола Олійник із села Бузівка Жашківсь­кого району Черкащини — батько чотирьох дітей. З 2013-го за ним доглядає один із синів

— Батько живе у мого брата Толі. Від сусідів дізналася, що морить старого голодом, не дає батарейки в слуховий апарат, ліки. Мене туди не підпускають. Брешуть батькові, що я його покинула, — каже 56-річна Галина Пояркова з села Бузівка Жашківського району на Черкащині.

Звинувачує родину брата 59-річного Анатолія в поганому догляді батька Миколи Олійника, 92 роки. До сина переїхав у березні 2013-го.

— Сусіди казали, що бачили, як він просив їсти на вулиці, плакав. Я звернулася в поліцію. Але жодної реакції. Певно, брати їм заплатили, — продовжує Галина Миколаївна.

Свій будинок Микола Олійник відписав онуку, синові Галини.

— Після материної смерті опікувалася батьком 12 років, — говорить Галина Пояркова. — Допомагав мій чоловік, він — лікар. Купували медикаменти. Зробили в хаті ремонт, ванну і туалет. Коли брати дізналися, що заповів моєму синові хату, звинуватили в підробці документів. Мовляв, допоміг у цьому секретар сільської ради. Брехня.

Галина Миколаївна має освіту технолога. До 2000-го жила з чоловіком і сином у двокімнатній квартирі столичного мікрорайону Троєщина. Зараз — у Бузівці.

— Свекор — інвалід із дитинства. Перехворів скарлатиною, недочуває. Не має одного вуха й ока, — каже 59-річна Людмила Олійник, дружина Анатолія. — Скандалив із Галею, коли його доглядала. Чоловік із братами вирішили забрати батька. Відремонтували йому кімнату, годуємо чотири рази на день. Має капризи, як старі люди, може іноді покричати. До нас приїжджала комісія з перевіркою. Міряли діду тиск, важили, дивилися на умови, в яких живе. Претензій не було. Батько не хоче повертатися до Галі. Казав, краще повіситься. За шість років вона жодного разу його не навідала.

Старший брат Галини — 63-річний Василь Олійник — пастор протестантсь­кої церкви.

Середній — колишній народний депутат Володимир Олійник, 61 рік, працював суддею в Черкасах, двічі був мером обласного центру. З 2007-го — членом Партії регіонів. 2014 року переїхав до Москви. Бере активну участь у російських пропагандистських шоу, говорить про громадянську війну в Україні. Менший брат Анатолій — підприємець. Його родина та Василя живуть у Бузівці. Мають магазини, пекарню, газову заправку, станцію техобслуговування.

— Увечері 19 серпня дід стукав до сина у вікна і кричав: "Толю, просю тебе. Я їсти хочу". Їх нікого не було вдома, — розповідає сусідка 65-річна Олена Янкова. — За 20 хвилин хтось приїхав. Загнав діда до хати. Таке ставалося і раніше. Син із невісткою часто на нього кричать. Нічого їм не кажу, бо буде скандал.

Сільський голова 30-річний Олександр Фуркало збирав комісію, щоб розібратися в ситуації.

— Чоловік живе в хороших умовах, добре харчується, — каже Фуркало. — Галина Пояркова любить скаржитися. Я обіймаю посаду 11 місяців. За цей час вона подала в поліцію 140 заяв на своїх сусідів, братів і на мене. Її братів Василя і Анатолія поважають у селі.

Зараз ви читаєте новину «Стукав до сина у вікна і кричав: "Я їсти хочу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути