четвер, 16 вересня 2021 06:21

Столичний суддя помер у будинку товариша

Суддю Печерського районного суду столиці 53‑річного Віталія Писанця знайшли мертвим у селі Погреби Броварського району ­Київської області 11 вересня.

Гостював у будинку відставного військового, брата колишнього міністра юстиції та керівника Верховного суду Петра Онопенка. У компанії був ще один товариш — слідчий Солом'янського райуправління поліції Києва Євген Хоменко, розповідають знайомі.

— Вони пили, посварилися за щось. Начебто суддя заїхав слідчому. Потім застілля продовжилося. Пили ще хвилин 40. І раптом у Віталія з носа пішла кров, — розповідає знайомий Писанця, імені не вказує. — Він вставав з-за столу і вже певно почав непритомніти. Зачепився через вазу, впав і помер. Товариші викликали "швидку", намагалися самі його рятувати — марно. Медики констатували смерть.

Це одразу підтвердили колеги Писанця з суду, також поліція та офіс генерального прокурора. Попередньо, на тілі слідів насильства не виявили.

— Наших слідчих та експертів на місце події не пустили. Справу веде Державне бюро розслідувань, — каже Ірина Пряшнікова з обласної поліції. — За яких обставин і в результаті чого загинув суддя — стане відомо після проведення експертиз.

Село Погреби розташоване за 2 км від столичного масиву Троєщина. Тут багато елітних будинків, частину виставили на продаж. Коли сюди приїхали Онопенки — сусіди не знають, розповідає 41‑річна Оксана, прізвища не вказує. Мешкає на сусідній вулиці.

— Їх будинок то продавали, то купляли. Коли заїхали — не чули. Живуть тут кожен сам по собі, нічого не знаємо про сусідів. Бачила ввечері, що біля двору їхнього стояли машини. Але то нікому не було цікаво, — говорить Оксана. — Коли приїхала "швидка", а потім багато поліції — звернули увагу. Бо в нас село тихе. Зараз це обговорюють. Але більше знаємо з преси й чуток. Дружина Онопенка наче розповідала сусідці, що не було в них ніякої бійки. Сиділи, пили-їли, все культурно. Раптом судді зробилося погано, впав. Доки допомога приїхала — помер.

На момент друку газети результатів судово-медичної експертизи не повідомили.

Віталій Писанець закінчив Національну юридичну академію ім. Ярослава Мудрого. З 1998‑го по 2015 рік працював суддею Свердловського міського суду Луганської області.

22 липня 2012‑го його побили невідомі. Потрапив до лікарні з переломом черепа й сильним крововиливом. Нібито причиною нападу була його професійна діяльність.

2015 року Писанця указом президента перевели до Печерського райсуду Києва, де працював досі. Розглядав справу про вбивство журналіста Павла Шеремета — ухвалював рішення щодо продовження запобіжних заходів фігурантам.

2019‑го зняв арешт із майна Віталія Захарченка, ексміністра внутрішніх справ за часів Віктора Януковича. Тоді "розморозили" 20 земельних ділянок, три будинки, квартиру і два машиномісця. Оскаржити це було неможливо.

Також його рішення стосувалися справ ексміністра транспорту Миколи Рудьковського та лідера партії УКРОП Геннадія Корбана, справ злочинів проти Євромайдану, катастрофи літака Ан-26 під Чугуєвом на Харківщині.

Зараз ви читаєте новину «Столичний суддя помер у будинку товариша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути