Ексклюзиви
четвер, 14 січня 2021 06:26

Справу Аміни Окуєвої не передають до суду

Рік у слідчому ізоляторі перебуває вихідець із Дагестану 57-річний Ігор Редькін. Його затримали у Києві 12 січня торік. Підозрюють у вбивстві доброволиці батальйону "Київ-2" 34-річної Аміни Окуєвої. Вона загинула 30 жовтня 2017-го близько 20:00 в селищі Глеваха Васильківського району на Київщині.

Невідомі з кущів обстріляли автомобіль, в якому їхала із чоловіком, командиром добровольчого батальйону ім. Джохара Дудаєва 38-річним Адамом Осмаєвим. Він був за кермом, отримав поранення. В Аміну влучили шість куль.

На Редькіна та спільників вийшли завдяки іншим убивствам, які сталися в столиці від 2013 року. На автоматі, з якого стріляли в Аміну, виявили його ДНК. Справу досі не передали до суду. Тож 9 січня Редькін міг вийти з-за ґрат. Але прокуратура звернулася до суду з клопотанням взяти його під варту за підозрою у причетності до вбивства підприємця сім років тому. В СІЗО Редькін залишатиметься щонайменше до 2 лютого.

Редькін своєї причетності до вбивства Аміни Окуєвої не визнає. Каже, що має алібі.

— За год меня никто не допросил. Только ходаков подсылали. Их интересовало, наcколько Путин и Кадыров с Окуевой замешаны, — розповів у суді Редькін. — Не розумію, до чого це. Де Путін, де Кадиров і де я.

Адвокатка підозрюваного Ганна Дем'янчук вважає, що в справі немає доказів. Тому її не передають до суду.

Захист Редькіна скаргами намагається максимально відтермінувати початок розгляду справи по суті, каже речник Нацполіції 43-річний Артем Шевченко.

— У слідства є потужний прямий доказ причетності Редькіна до замовного злочину. Його ДНК виявили на рідкісному чеському армійському автоматі, з якого розстріляли машину Окуєвої. Сліди замовників ведуть у Росію.

Редькіна можуть ув'язнити довічно, якщо доведуть його причетність до згаданих убивств.

Зараз ви читаєте новину «Справу Аміни Окуєвої не передають до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути