середа, 16 січня 2013 05:00

Сноубордистів накрила снігова лавина

Майже добу закарпатські рятувальники шукали туристів — полтавця 25-річного Дмитра Бєляєва і киянина Максима Пономаренка, 26 років. 12 січня на горі Гимба у Міжгірському районі їх накрила снігова лавина.

— Нам подзвонив їхній товариш, — каже Наталія Батир з обласного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій. — На пошуки хлопців вирушили 120 рятувальників та 15 машин. Чоловіків знайшли за 20 годин на відрогу гори Гимба. Дмитро лежав у снігу, гукав на допомогу. Максим був мертвий. Дмитро розповів, що з Максимом каталися на сноуборді. У тумані заблукали. У цей момент з гори зійшла лавина. Завдовжки 2 кілометри, завширшки 300 метрів і 2-3 метри заввишки. Максима накрило повністю, Дмитра відкинуло вбік. Це його врятувало. За якийсь час Дмитро написав повідомлення другові, який передав його нам.

Бєляєва з обмороженням і переломами ніг привезли до реанімації обласної лікарні.

— Ми з Дімою з дев'ятого класу займаємося спелеологією. Чотири рази на рік їздимо лазити по печерах. Він навіть у нічні клуби не ходить. Для нього спорт, усякі поїздки важливіші. Не боїться нічого — виносливий і сильний, — розповідає 25-річний Євген Серба, однокласник Бєляєва. — На сноуборді давно катається. Їздив спускатися з гір у Грузію, на Кавказ. Карпати знає добре. Цього разу і мене запрошував, але поїхав тільки Макс.

Зараз ви читаєте новину «Сноубордистів накрила снігова лавина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути