Ексклюзиви
четвер, 15 жовтня 2009 08:33

Школярі знімали на відео побиття однокласниці

Автор: фото: Світлана ЗОЗУЛЯ
  Шестикласниця Інна Білецька лікується у нейрохірургічному відділенні Харківської обласної лікарні. Медики діагностували струс мозку й забої
Шестикласниця Інна Білецька лікується у нейрохірургічному відділенні Харківської обласної лікарні. Медики діагностували струс мозку й забої

6 жовтня у школі села Тернова Харківського району Харківщини шестикласники побили однокласницю Інну Білецьку. Знімали це на відеокамери мобілок.

— На перерві після третього уроку я не хотіла лишатися в класі, — згадує 11-річна Інна. — Знала, що хлопці почнуть стусати. Вибігла в коридор. Та вони мене зловили, силою затягли, вдарили в живіт. Я упала, вдарилася головою об батарею, втратила свідомість. Коли отямилася, то вони стояли наді мною та кричали: "Плюйте на неї, вона сирість любить!" Матюкалися, копали ногами.

— Я про ці жахи дізналася від сусідів, — каже 42-річна Світлана Білецька, матір Інни. — Прибігла до школи. "Забирайте свою дитину, — кажуть, — там невеличкий інцидент стався". "Швидку" не викликали. Почала виводити доньку із кабінету директора, а вона падає. Попросила сусідів, аби відвезли нас до райцентру.

Школярка лежить у нейрохірургічному відділенні обласної лікарні.

— У дівчини струс головного мозку. Вже краще почувається, — говорить нейрохірург В"ячеслав Сенчук. — Та їй краще поки не вставати, бо може нудити й голова болітиме.

Село Тернова вважають заможним у районі. Майже в кожному дворі — теплиці. Селяни вирощують овочі та продають їх на базарі в Харкові. Інна із матір"ю і братами 21-річним Ігорем та Дмитром, 16 років, переїхала сюди позаторік.

Директриса все знала і два роки нічого не робила

— Донька не мирилася з однокласниками, — зітхає Світлана Білецька. — Вони її весь час били. Обзивали бомжихою, бо вона була одягнена в секонд-хенд. Ну то й що, вона ж була чистенькою, вчилася непогано. Директриса Тетяна Іванівна все знала і два роки нічого не робила. Я просила її влаштувати зустріч із батьками тих хлопців, та марно.  Навіть учителі сміялися, як дотепно хлопці обзивають доньку.

Телефон із відеозаписом Світлана відібрала у Максима Куликова, однокласника доньки. Віднесла до міліції як доказ.

— Мій син не бив, тільки засняв, — виправдовується Олена Куликова, 43 роки, матір Максима. — Цікаво було, чого б не зняти. Він винен лише в тому, що не "настучав" на однокласників учителям.

— Та ніхто Інну не бив, — говорить шестикласник Євген Овчаров, який був свідком. — Ми грали в квача, щипалися, куйовдили коси. Я обернувся, а Інна лежить і тримається руками за живіт.

— Дійсно, в нас були проблеми з Інною. Із дівчатами вона не товаришувала, просто віталася. А хлопці торік розірвали їй щоденника. Ні на які класні заходи вона з нами не виїжджала, бо мама її постійно забирала до бабусі, — згадує класний керівник Людмила Істоміна.

Кабінет директорки поряд із класом, де били Інну. Очільниця закладу Тетяна Новицька каже, що нічого не чула. Їй повідомили чергові школярі.

— Я не бачила, але думаю, то діти просто так у квача грали, — опускає очі директриса. — А те, що на телефон знімали, то я ніяк не можу заборонити їх носити. Вони все знімають, бо це зараз модно. Зараз по телевізору тільки таке й показують.

Світлана Білецька поскаржилася до міліції.

— Для 11-річних неповнолітніх кримінальна відповідальність не передбачена, — пояснює Олена Алєксєєва-Задоренко з обласної міліції. — Ми можемо лише поставити їх на облік, а батьків покарати штрафом.

Зараз ви читаєте новину «Школярі знімали на відео побиття однокласниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути