середа, 09 листопада 2011 05:15

Школяр помер після четвертого уроку

Автор: Фото надане телеканалом ”1+1”
  Іван Карашівський вийшов на шкільній перерві пограти в баскетбол. Знепритомнів і помер
Іван Карашівський вийшов на шкільній перерві пограти в баскетбол. Знепритомнів і помер

Опівдні 7 листопада у школі села Іванчани Збаразького району Тернопільщини помер 14-річний Іван Карашівський. Після четвертого уроку, фізики, вийшов на перерву пограти з однокласниками у баскетбол та зомлів.

— Він різко підбіг до кільця, закинув м'яча і впав. До нього вибігла чергова вчителька, потім інші. Покликали фельдшерку — ФАП за 50 метрів від нас, — розповідає 54-річний Роман Кінський, директор школи. — Лікар Надія Козяр має 25 років стажу. Зразу два уколи зробила. Тут ще Роман Мисько підбіг, він лікарем на "швидкій" у Збаражі працює. Штучний масаж серця робили, дихання "рот в рот". Я дзвонив на "103". Але замість Збаража чогось весь час на Зборівську "швидку" попадав.

У дев'ятикласників мало бути ще два уроки. Іван Карашівський вийшов на перерві у светрі і спортивних штанях, без куртки.

Лікарі "швидкої" констатували його смерть.

Іванчани розташовані за 36 км від Тернополя. Там живуть 602 людей. Двоповерхова дев'ятирічна школа — у центрі села. Навчаються 65 учнів, у класі Івана — дев'ятеро.

Від школи до будинку Карашівських близько кілометра. Мати школяра 42-річна Тетяна Любомирівна у той час була у Збаражі, працює кравчинею у швейному цеху. Батько 51-річний Богдан Павлович — безробітний. Був удома.

Іван Карашівський помер на очах у батька та брата Богдана, 12 років.

— Ваня худенький, але фізично сильний, на здоров'я ніколи не скаржився. Вчився посередньо. Але грав у шкільній команді з футболу і в настільний теніс. На дошці пошани його фотографія висить перша за спортивні досягнення на районних змаганнях. У понеділок прийшов як завжди. Ще в 11.45 поїв у школі, у нас є сніданок. Тоді були макарони, сосиска і сік, — продовжує директор Роман Кінський. — Лікарі кажуть, він теж їм на здоров'я не скаржився.

— Карашівські — сім'я середнього достатку. Батько не п'є взагалі, має більш як два гектари городу, обробляє своїм трактором. Синів до роботи не дуже заставляє, вони переважно у хаті уроки вчили, — розповідає 35-річний Петро Польовий, сільський голова. — Іван хіба коли грипом хворів, як усі, до фельдшерки ніколи не звертався. По вечорах на дискотеки і до бару не ходив. Скромний такий, вихований. Щоб де курив, теж ніхто не бачив.

Тіло школяра забрали до Тернополя на судово-медичну експертизу. Причина смерті поки що невідома.

2008-го сталося сім трагічних випадків

18 жовтня 2011 року на уроці фізкультури у школі села Хряцька Герцаївського району Буковини помер 14-річний Мар'ян Минзату. В нього зупинилося серце.

22 вересня торік після уроку в селі Користь Корецького району Рівненщини від серцевого нападу помер Олексій Чигир, 17 років. Перед тим побився з однокласником за 20 грн.

9 серпня 2010-го в Запорізькому юридичному інституті Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ помер студент 17-річний Родіон Брашко. Причина — ішемічний інфаркт головного мозку.

14 травня позаторік у селі Стара Некрасівка Ізмаїльського району Одещини після уроку фізкультури помер дев'ятикласник 15-річний Максим Гусляков. Грав у футбол, коли йому стало зле. У мозку лопнула судина.

4 листопада 2008-го у місті Кам'янка-Бузька на Львівщині у школі №1 на фізкультурі від серцевого нападу помер Богдан Лучковський, 11 років.

13 жовтня 2008-го на уроці фізкультури зупинилося серце у студента Луцького технічного коледжу 15-річного Андрія Саламахи.

Найбільше школярів померли в Україні 2008-го — семеро. Переважно на уроках фізкультури через перевантаження серцево-судинної системи. Після того Міністерство охорони здоров'я ввело мораторій на кроси, а позаторік знизило пороги нормативів.

 

Зараз ви читаєте новину «Школяр помер після четвертого уроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути