Ексклюзиви
четвер, 24 вересня 2020 07:25

Сімох кримських татар відправили в російські тюрми

Автор: CRIMEAN-SOLIDARITY.ORG
  Суд над кримськими татарами проходив у російському Ростові. Туди їх незаконно вивезли із Криму, де українці проживали. У Євросоюзі та Сполучених Штатах Америки вимагають скасувати вирок
Суд над кримськими татарами проходив у російському Ростові. Туди їх незаконно вивезли із Криму, де українці проживали. У Євросоюзі та Сполучених Штатах Америки вимагають скасувати вирок

Семеро кримських татар отримали від 13 до 19 років в'язниці, за рішенням південного окружного військового суду в російському Ростові. Їх звинуватили у зв'язках із мусульманською організацією "Хізб ут-Тахрір", яка заборонена в РФ.

Марлену Асанову присудили 19 років колонії суворого режиму, Мемету Белялову — 18, Тимуру Ібрагімову — 17. Сейран Салієв отримав 16 років тюрми, а Сервер Мустафаєв — 14. По 13 років в ув'язненні проведуть Едем Смаїлов і Сервер Зекір'яєв. Восьмого фігуранта справи Ернеса Аметова суд визнав невинним.

Засуджені проживали в Бахчисараї та Бахчисарайському районі Криму.

— Громадяни України були незаконно арештовані та звинувачені в терористичній діяльності. Їх нелегально вивезли до Рос­това, — кажуть у Міністерстві закордонних справ. — Досудове слідство та суд проходили з порушеннями. Усі докази невинуватості відкидали.

У США та Європейському Союзі закликали Росію скасувати рішення та звільнити засуджених. Арешти на півострові вважають тиском на татар.

"Хізб ут-Тахрір" — політична організація. Ставить за мету об'єднати між собою всі мусульманські країни, але не визнає силові методи досягнення цього. Партія заборонена в Росії та Казахстані.

Зараз ви читаєте новину «Сімох кримських татар відправили в російські тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути