Ексклюзиви
четвер, 14 травня 2020 06:40

"Схопив мене і вдарив ножем. Я впала"

У місті Шпола на Черкащині 39-річний Сергій накинувся з ножем на колишню дружину 37-річну Олесю ­Россу 21 квітня. Намагаючись утекти, жінка випала з вікна квартири на другому поверсі. У тяжкому стані її забрали в реанімацію.

— Ми з Сергієм розлучені. Жили окремо. Я — у "двокімнатці" з двома дітьми (народила їх від попередніх стосунків. – ГПУ). Того дня вони гостювали в бабусі. Повернулася додому близько другої дня, — розповідає Олеся. — З пів години говорила по телефону. Потім помітила на кухні мокрий рушник і відчула запах одеколону. Занервувала. Перевірила дитячу кімнату й балкон — нікого. Коли зайшла в свою спальню, Серьожа вискочив на мене з ножем. Встигла добігти на кухню й відчинити вікно. Там він схопив ще одного ножа, більшого. Почав мене бити.

У цей момент у двері постукали батьки Олесі. Сергій відволікся. Жінка збила його з ніг і намагалася втекти.

— Вилізла на підвіконня й хотіла перелізти на кришу аптеки, — продовжує Олеся. — Але він схопив мене і вдарив ножем. Не втримала рівноваги й випала з вікна. Сергій тим часом утік.

Олеся й Сергій розлучилися в грудні 2019-го. Разом прожили три роки. За словами Олесі, чоловік не міг прийняти їхнє розставання, ревнував. Постійно пог­рожував. Обіцяв розправитися з нею та її батьками. Залазив до жінки в оселю з електрошокером. Вона написала на Сергія дві заяви в поліцію.

— Під під'їздом метушилися люди. Вирішив дізнатися, що відбувається. Вийшов із квартири і зустрів Серьогу. Казав, поспішає в лікарню, — говорить Андрій, сусід Олесі. — Коли я вийшов на вулицю, на землі лежала Леся в крові. Біля неї стояли батьки, сусіди.

Мати постраждалої 62-річна Валентина Россу не сказала знайомим, що трапилося з донькою.

— У Лесі потрощені ноги, струс головного мозку, забої, — говорить Валентина Россу. — Нікому не признаюся, що таке з нею чоловік зробив. Кажу, в аварію попала. Бо осуждатимуть. Мовляв, сама такого обрала.

Сергія поліцейські спіймали о четвертій ранку наступного дня в іншому місті.

— Чоловіка підозрюють у замаху на вбивство. Суд на час слідства відпустив його під домашній арешт. Прокуратура подала апеляцію, — каже керівник Шполянського райвідділу поліції Віталій Купич.

Зараз ви читаєте новину «"Схопив мене і вдарив ножем. Я впала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути