пʼятниця, 18 травня 2018 06:05

Шестеро постраждалих в аварії школярів лишаються в лікарні

У Брестській обласній лікарні в Білорусі лишаються шестеро постраждалих у ДТП школярів із Сум. У тяжкому стані — 13-річні Андрій Коровай та Платон Бойко. Їх перевезли до Мінська.

— В Андрія відкрита черепно-мозкова травма. Мати постійно поруч. До Києва забрати дітей поки не дозволяють білоруські медики, — розповідає 32-річний Дмитро Лантушенко, начальник управління молоді та спорту Сумської облдержадміністрації. — Стан ще чотирьох школярів середньої тяжкості. Витрати на лікування потерпілих, розміщення і харчування їхніх рідних на себе взяла білоруська сторона.

Аварія трапилася вранці 13 травня поблизу села Мартинюки Брестської області в Білорусі. 42-річний водій мікроавтобуса "Рено Мастер", в якому їхали українські школярі, протаранив навантажувач. Загинув 12-річний Владислав Кушніренко, учень гімназії №1. Його тіло спецавтомобілем доправили в Україну.

— Діти повертались із мовного табору в Польщі. Брали там участь у змаганнях, — додає Дмитро Сергійович. — Усього було чотири мікроавтобуси зі школярами. Водії вирішили їхати через Білорусь, бо там менша черга на кордоні з Україною.

Водій "Рено" заснув за кермом, за попередньою версією слідства. Його взяли під варту.

Зараз ви читаєте новину «Шестеро постраждалих в аварії школярів лишаються в лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути