вівторок, 14 серпня 2018 07:46

Шестеро людей загинули дорогою з відпочинку

Автор: 5 КАНАЛ
  На трасі Київ–Сімферополь поліцейські та свідки оглядають місце аварії, в якій загинули шестеро людей. П’ятеро з них — діти
На трасі Київ–Сімферополь поліцейські та свідки оглядають місце аварії, в якій загинули шестеро людей. П’ятеро з них — діти

10 серпня приблизно о 14:40 неподалік села Кам'янське Васильківського району Запорізької області КамАЗ протаранив маршрутне таксі "Мерседес Спринтер". У ньому 20 людей поверталися з відпочинку в Кирилівці до Запоріжжя. На місці загинули шестеро пасажирів маршрутки. Четверо дітей, віком від 5 до 9 років, і 27-річний чоловік. Хлопчик віком 7 років помер наступного дня в обласній лікарні. 11 людей травмувалися.

На записах відеореєстраторів видно, як КамАЗ на повній швидкості виїхав на зустрічну смугу та врізався в мікроавтобус. Від удару маршрутка перекинулася на дах. За словами 31-річного водія вантажівки, в нього відмовило кермо. Перевозив зап­частини з Краматорська Донецької області на Запорізьку АЕС. Його заарештували на два місяці без права застави.

— Обставини аварії встановлюємо. Серед пасажирів маршрутки найменше постраждали двоє людей — матір із дочкою. Після ДТП самостійно вирушили додому, — розповідає заступник глави поліції Запорізької області Олександр Панченко.

— Попередньо встановили, що водій мікроавтобуса не мав дозвільних документів на перевезення пасажирів і здійснення такого виду діяльності, — каже голова Нацполіції Сергій Князєв, 46 років.

Троє постраждалих лишаються в реанімації.

— Мають переломи хребта, ключиці, черепно-мозкові травми, — говорить головний лікар Запорізької обласної лікарні Ігор Шишка. — 7-річний хлопчик помер у п'ятницю в операційній. За його життя боролися кілька бригад реаніматологів, анестезіологів і хірургів. Але дитина мала надто важкі травми, втратила багато крові.

— Аварія сталася перед знаком "Кам'янське". Там дорога з невеликим спуском, йде ліворуч. "Спринтер" скинув швидкість, — розповідає свідок аварії.

— КамАЗ їхав зустрічною. Мав взяти трохи праворуч, але мчав по прямій. Ударив маршрутку в лівий бік і з'їхав у кювет. Очевидці кинулися витягувати пасажирів мікроавтобуса. Боялися, що він загориться. Стояли страшні крики. Відкрили задні двері, розбивали вікна, аби дістати людей.

На місце аварії приїхали дев'ять "швидких", поліція, рятувальники. Серед постраждалих — Ольга Токай, вчителька Хирівської школи-інтернату в Старосамбірському районі на Львівщині. До лікарні потрапила з сином Максимом. У жінки травмований хребет. Її молодший син 6-річний Данило— загинув. Кілька років тому в ДТП Ольга втратила чоловіка. Із відпочинку поверталася разом із дружиною рідного брата, в якої в аварії загинули двоє дітей.

Зараз ви читаєте новину «Шестеро людей загинули дорогою з відпочинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути