середа, 28 вересня 2011 05:15

Сергія Стасюка міліціонери били на очах у дітей

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Сергій Стасюк з села Дружнє Красилівського району Хмельницької області не знає, за що його побили даїшники
Сергій Стасюк з села Дружнє Красилівського району Хмельницької області не знає, за що його побили даїшники

Щойно 35-річний Сергій Стасюк заїхав "ладою дев'яткою" у двір, з'явилися міліціонери. Без пояснень накинули на нього кайданки, кинули на землю і почали бити.

— Луплять дубінками, руками, ногами, — згадує 10 вересня Сергій Стасюк. Він живе у селі Дружнє Красилівського району Хмельницької області. — Кричать: ти тікав від нас. Я потєряв сознаніє.

За бійкою з вікна спостерігали його діти 12-річна Олеся та Іван, 2 роки.

— Дзвонить онучка в істєріці, — розповідає Ніна Стасюк, 56 років. — Я тільки поняла: "Бабусю, міліція тата б'є". Ми з чоловіком прилетіли. Сергій в наручниках, а вони його б'ють, волочуть. Від них горілкою смердить. Я давай захищати сина. Вони вдарили мене у груди кулаком і дубінкою по руках.

До бійки збіглися сусіди.

Кричать: "Він летів машиною". А самі п'яні, один аж заточувався

— Якби не ми, Сергія убили б, — каже сусідка 41-річна Людмила Ковальчук. — Я була в ванній, коли почула крики. Думала, молодьож б'ється. Виходжу, Сергій в наручніках, а троє міліціонерів у формі його рвуть. Кричать: "Він летів машиною". А самі п'яні, один аж заточувався. Сігарєта в зубах, тиче мені під ніс дубінку. Посилав нас.

Стасюк отямився, однак за мить зомлів удруге. Люди викликали фельдшера.

— Приїжджаю, а в Стасюків повно міліції, — згадує 37-річна Зоя Зятковська, сільський фельдшер. — Жінки кричать, діти ревуть, Сергій весь мокрий, грязний, руки викручені. У нього було сотрясєніє, але запаху алкоголю я не чула.

Міліціонери хотіли посадити Стасюка у машину, однак селяни не дозволили. Викликали оперативну групу з райвідділу, потім поїхали на обстеження до нарколога.

— Я подув у трубку, — говорить потерпілий. — А лікар дає мені якісь документи і каже: "Підписуй". Я підписав, бо не міг читати. Потім вони щось там виправили і понесли.

Після огляду його відвезли до райвідділу міліції. Змушували підписати протокол, що був п'яний і тікав від міліціонерів. Не підписав. Наступного дня поскаржився у прокуратуру.

Міліціонери провели службове розслідування. Відповідно до результатів, Сергій Стасюк був п'яний, тікав від міліціонерів, які наздоганяли його на машині з проблисковими маячками. Про колег кажуть, що були тверезі і водія не били. Селяни заперечують.

— Я бачила міліцейську машину. Вона їхала без маячків, — розповідає Наталя Мудра, 47 років. — А мордобой — це взагалі бєспрєдєл. Якщо винен, то заберіть документи, машину. Не вбивати ж.

— Я тих ментів сама на дорозі душила б, — додає Людмила Ковальчук. — Не люди, а звєрі. Багато молодьожі із села по заробітках їздить. Менти тільки гроші з них збивають, а не за порядком дивляться.

Сергій Стасюк сподівається, що прокуратура встановить істину:

— Боюся, бо вони ж влада, що хоч можуть зробити. А у мене діти. У малої нервовий зрив, до психолога водимо.

Зараз ви читаєте новину «Сергія Стасюка міліціонери били на очах у дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути