четвер, 06 жовтня 2011 06:30

Сергія Криволапова поховали як невідомого

43-річний Сергій Криволапов із міста Торез Донецької області зник у травні. За два місяці родичі випадково дізналися, що він загинув і похований як невідомий.

— Син робив на оптовому ринку в Сімферополі, — розповідає 62-річна Надія Криволапова, матір Сергія. — Поїхав туди, бо в Торезі закрилася шахта. Дзвонив мені 21 травня. Каже: завтра з жінкою Оксаною виїжджаємо додому.

До Торезу Сергій Криволапов мав прибути зранку 23 травня.

— Але не було, — згадує Надія Іванівна. — Десь в обід я його набрала. Відповіла Оксана. Каже: "Ми на станції Новоолексіївка, у нас невеличкі неприємності". Вони спізнилися на поїзд, їхали електричками, а міліція їх затримала. 30 травня подзвонив Сергій із чужого телефону, говорив бігом. "Оксану кудись вивезли. Я роблю на полях у фермера в селищі Новотроїцьке. Як звуть його — не знаю". І все, ніяких звісток. Я переживала, але шукати Сергія не могла. Хворів чоловік, не відходила від ліжка.

24 липня чоловік Надії Криволапової помер. Вона пішла виписувати його з квартири.

— А паспортистка: "Так у вас і син помер, треба виписати!". Я там і сповзла, — згадує.

Надія Іванівна показує постанову міліції. В ній написано, що 6 червня на пустирі в райцентрі Новотроїцьке Херсонської області знайшли тіло невідомого чоловіка. Зробили висновок, що він помер через гостру серцеву недостатність, і поховали як невідомого.

— 5 серпня ми з бабусею приїхали в це Новотроїцьке, — каже 20-річна Олена Криволапова, дочка Сергія від першого шлюбу. — Прийшли до начальника міліції Климчука. Запитали: "Чому ж нам про смерть не повідомили?". Євгеній Васильович відповів: "Ось якби в нього в кишені був мобільний телефон, тоді ми б вам подзвонили". Сказав, у них холодильника немає, ніде тримати труп, тому швиденько зарили. Ми пішли до зама селищного голови Сергія Бондарчука. Він сказав, що батька поховали як невідомого. Так розпорядилася міліція. Показали нам пагорб із перекошеним хрестом і чистою табличкою. Ні прізвища, ні дати. І таких горбів — чверть кладовища! Це у селищі, де кілька тисяч людей.

Олена й Надія Іванівна повернулися додому.

— По дорозі таксист розповів, що в них у районі людей продають у рабство фермерам, — плаче Надія Іванівна. — Спочатку цигани ходять по електричках, підпоюють, умовляють працювати на полях. Хто не погоджується, тому підкидають щось заборонене, і міліція знімає з потяга. Потім люди пропадають.

Надія Криволапова написала скаргу в прокуратуру. Вимагає розслідувати обставини загибелі сина і знайти його співмешканку 35-річну Оксану Нестеренко.

— Так і не знаю, що із сином сталося, — плаче. — Може, хоч Оксану врятуємо. Крім нас, її ніхто не шукатиме, вона кругла сирота.

У міліції селища Новотроїцьке випадок не коментують. Прокуратура відмовилася порушувати кримінальну справу. Кажуть, немає підстав.

Зараз ви читаєте новину «Сергія Криволапова поховали як невідомого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути