четвер, 16 лютого 2012 05:45

Сергій Буркало вимагатиме компенсацію за зламаний хребет

Автор: фото: Володимир ХОМ’ЯК
  Киянин Сергій Буркало раніше працював у відділі зовнішніх зв’язків на фірмі. Тепер не встає з інвалідного візка. Живе сам. Дружина з донькою 8-річною Анастасією мешкають окремо
Киянин Сергій Буркало раніше працював у відділі зовнішніх зв’язків на фірмі. Тепер не встає з інвалідного візка. Живе сам. Дружина з донькою 8-річною Анастасією мешкають окремо

Другий рік киянин 36-річний Сергій Буркало не встає з інвалідного візка. У нього травмований спинний мозок. 10 червня 2010-го, коли їхав мотоциклом "Ямаха" на дачу за місто Вишгород, його збив джип "Хюндай Тюксон".

— Это произошло около шести вечера. Я еще за метров 300 увидел, что из боковой дороги выезжает машина. Гнал не быстро, но на всякий случай газ сбросил. Смотрю: машина остановилась, пропускает — я же на главной. Без колебаний поехал. За пару метров джип вылетает — я среагировать не успел.

Мотоцикл ударився в бік джипа. Сергій вилетів на дорогу. Поламав хребет, стегно, був при тямі. Поряд зупинились інші мотоциклісти, викликали "швидку".

— Підійшли до мене, питають, куди дзвонити. Згадав номер друга, — говорить Сергій. — Важко було говорити, усе пекло, тиснуло, і я відключився. Отямився через 1,5 місяця на МРТ в лікарні.

Понад рік Сергій лікувався, не вставав із ліжка. Отримав першу групу інвалідності. Тепер їздить на інвалідному візку з електроприводом.

— Маю 2 тисячі пенсії, але того не вистачає зовсім. Тільки на масажиста треба 4 тисячі на місяць. Вона приходить до мене п'ять днів на тиждень, за день треба 240 гривень платити. А ще жити на щось треба, ліки купувати. Поламала мені життя, і нікому нічого за то нема. Навіть не вибачилася.

За кермом "Хюндая Тюксона" була 38-річна Лариса Самойленко. По факту аварії міліціонери порушили кримінальну справу. Її розглядав Вишгородський райсуд Київщини. Ларису Самойленко визнав винною.

— Докази були законні, обґрунтовані, — каже 35-річний Роман Санченко, адвокат Сергія Буркала. — Суддя мав би посадити її у в'язницю — санкція статті передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі. Але він призначив додаткову експертизу, яка, до речі, нічого нового не показала. Доки справа лежала в експертній комісії, ухвалили закон про амністію. Згідно з ним особа, яка вчинила аварію з необережності і має неповнолітніх дітей, звільняється від відповідальності.

Сергій Буркало готується позиватися на Ларису Самойленко. Вимагатиме 1 млн грн компенсації моральних збитків.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Буркало вимагатиме компенсацію за зламаний хребет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути