пʼятниця, 23 лютого 2018 07:40

Родину кума Віктора Януковича вирізали за 40 тисяч гривень

Автор: WWW.FACEBOOK.COM
  Петро Салама із селища Велика Новосілка на Донеччині два роки воював у батальйоні ”Донбас”. Демобілізувався ­2016-го, зайнявся волонтерством
Петро Салама із селища Велика Новосілка на Донеччині два роки воював у батальйоні ”Донбас”. Демобілізувався ­2016-го, зайнявся волонтерством

Жовтневий райсуд Маріуполя Донецької області заарештував трьох чоловіків. Їх звинувачують у вбивстві родини Дегтяренків із селища Велика Новосілка. 56-річного Володимира, його дружину Ларису, 46 років, і сина 23-річного Валерія зарізали у власному будинку.

Лариса, Володимир і Валерій Дегтяренки — донька, зять і внук Валерія Шири, кума колишнього президента Віктора Януковича й голови Великоновосілківської районної адміністрації у 2008–2014 роках. Він зник на початку 2014-го. Живе в окупованому Донецьку, кажуть. Дегтяренки були співвласниками кількох агропідприємств, займалися фермерством. Мешкали у власному двоповерховому будинку на пров. Лиманному у Великій Новосілці. 6 грудня 2016-го на них напали.

— Їх убивали по-звірячому, — каже заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін, 44 роки. — Всіх трьох поставили на коліна, змусили читати молитву, по черзі вбивали на очах одне одного. З будинку забрали 40 тисяч гривень.

Усі троє затриманих — члени громадської організації "Внутрішній корпус "Батальйон "Донбас". Брали участь в АТО. За версією слідства, вбивали заради грошей — напередодні Дегтяренки продали вирощене зерно.

Один із арештованих — 39-річний Петро Салама — підприємець. Із дружиною Інною Садовнічою, 44 роки, торгували насінням, засобами захисту рослин, канцтоварами. Виховують двох дітей — 15-річну Марію та Петра, 4 роки. Живуть у Великій Новосілці 14 років. Їхня хата розташована неподалік Дегтяренків.

— Мужа практически похитили из дома. Вышел в спортивных штанах и тапках — тут подъезжает джип, выскакивают верзилы в масках. Закрутили ему руки, положили на капот. Когда я спустилась — муж сидел в машине в черной повязке на глазах, — розповідає Інна Садовніча.

Жінка переконана — звинувачення проти чоловіка вигадали:

— Весь той день ми з чоловіком були разом, він нікуди не відходив, — продовжує. — Про вбивство дізналися випадково. Ширу в районі не люблять, бо при ньому навіть на вулицю було страшно вийти. Але чоловік не пішов би за це вбивати. Та і за що? За 40 тисяч гривень? Ми чесною працею заробляємо більше, наш будинок коштує понад мільйон. Кажуть, нашу машину бачили біля будинку Дегтяренків. Логічно — ми ж живемо за кілометр від них, часто там їздимо.

Із 2014-го по 2016 рік Петро Салама воював у батальйоні "Донбас". Після демобілізації активно зайнявся волонтерством, возив допомогу побратимам. Вони також не вірять у причетність Петра до вбивства.

— В феврале 2015-го Петя, будучи раненым, прикрыл ребят, чтобы те вышли из-под обстрела. Мы подали его на вручение государственной награды, — каже екс-командир батальйону "Донбас" Анатолій Виногородський, 59 років. — У Петра — загострене почуття справедливості й відповідальності. Через це часто сварився з начальником місцевої та донецької поліції. За це його і взяли. Ніякої зброї в нього не знайшли. Лише іржавого ножа, якого ще колись йому батько подарував, і документи на рушницю.

Зараз ви читаєте новину «Родину кума Віктора Януковича вирізали за 40 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути