четвер, 08 грудня 2011 00:15

Семикласниця Ганна Жаданова не повернулася від сусіда

Міський суд Кіровограда арештував 15-річного Сергія Сухомяса. Він зізнався у зґвалтуванні і вбивстві сусідки 12-річної Ганни Жаданової. Майже місяць суддя не хотів затримувати неповнолітнього до завершення слідства.

Ганна — єдина дитина в родині Жаданових. Навчалась у сьомому класі. Батько Олександр — робітник, мати — медсестра. Живуть у приватному будинку на вул. Матросова мікрорайону Велика Балка. 13 жовтня Ганна зникла.

— Анічку два тижні всі шукали. Батьки, міліція, еменесники, кінологи із собаками по всіх сусідах ходили, розпитували, — каже 40-річна Олена Коваленко, яка живе на сусідній вулиці. — Всі перелякалися, дітей із дому не випускали. Думали, маніяк.

— Ми вперше з таким стикнулися, — розповідає 49-річний Євген Чуйко, начальник Ленінського райвідділу міліції Кіровограда. — Опитали друзів, сусідів, пробили телефон. Звернули увагу на того хлопця. Він уже тоді плутався, але ми думали, що хвилюється.

За 50 м від хати Жаданових знайшли розібраний мобільний телефон Ганни. У попелі на городі Сухомясих — пряжку від ременя, супінатори зі взуття та годинник дівчини. Її саму оголосили у всеукраїнський розшук.

Мікрорайон Велика Балка — у південно-східній частині Кіровограда, на сході й півночі оточений ярами. У яру — офіційний міський смітник. Комунальні вантажівки звозять туди непотріб. Поряд — кілька стихійних звалищ. На них виносять сміття місцеві. Там 26 жовтня знайшли тіло Ганни Жаданової. Воно було у мішку, прикопане, закидане зверху гіллям, через сморід собаки не могли знайти його одразу. Сергія Сухомяса затримали.

— Викликали з Києва поліграфолога. Детектор брехні показав, що хлопець причетний до вбивства, — продовжує Євген Чуйко. — Стали шукати докази. Потім він зізнався, що домагався дівчини. Вона опиралася. Задушив її. Одяг та речі спалив у дворі. Труп поклав у мішок з-під цукру й вивіз "кравчучкою" на смітник до онкодиспансера. Намалював схему, де викинув тіло. У Кіровоград із Києва приїхав спеціаліст із Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ. Він уперше за 40 років практики бачив підлітка, який так професійно приховав сліди злочину, а потім викручувався на допитах. Зараз підозрюваному призначили кілька експертиз, в тому числі й психологічну.

Сергій Сухомяс учився на програміста на першому курсі Машинобудівного коледжу Кіровоградського національного технічного університету.

— Я ходив із ним на підготовчі курси, — розповідає одногрупник Олексій, 15 років. — Він майже ні з ким не дружив. Сам по собі, скритний, учився не дуже. Уроки майже не робив, біля дошки не відповідав. Наступного дня після вбивства прийшов із поцарапаним лицем. Видно, що від нігтів. Ми його спитали, а він відмахнувся, типу, брився.

Триває досудове слідство за фактом зґвалтування і вбивства.

— Біля того дерева, де Аню вбили, її мама щодня кладе квіти, — пише в інтернеті Христина Молчанова, подруга Ганни. — А Серьожина мама викидає їх у мусорку. Сухомяси їдуть на роботу рано, щоб ніхто не бачив.

Деякі жителі мікрорайону впевнені, що Сергій убивав не сам.

— Кажуть, ніби їх було троє, — говорить Олена Коваленко. — Ніби Сухомяс позвонив ще двом. Прийшов один підстаркуватий лисий. А другий, молодий, приїхав на велосипеді. Ми боїмося. У нас приватний сектор, район не дуже благополучний.

Зараз ви читаєте новину «Семикласниця Ганна Жаданова не повернулася від сусіда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

144

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути