субота, 04 жовтня 2008 07:09

Семикласниця померла після уроку фізкультури

Учні загальноосвітньої школи райцентру Новоселиця на Буковині носили траурні вінки до школи. На вході встановили державний прапор із чорною стрічкою. 1 жовтня після уроку фізкультури померла 12-річнаСвітлана Кукуряк.

семикласниця

— Урок фізкультури був п"ятим. Проводили його педагоги Андрій Постолатій та Андрій Кока, — розповідає директор школи Євгенія Сакрієр, 58 років. — Займалися два сьомих класи. Діти бігли крос 500 метрів на спортмайданчику. Довільно, не на час.

Директорка була у своєму кабінеті. До неї забігли семикласниці. Сказали, що Світлана Кукуряк блює.

— Я вийшла. Дивлюся: Світланка бліда на лавочці лежить, — веде далі жінка. — Питала, чи щось їла. Думала, отруїлася. Світланка сказала, що молочний шоколад. Наказала учителям викликати "швидку", вирішила дзвонити мамі. Вона працює продавцем на ринку, недалеко від школи.

За кілька хвилин до школи приїхала "швидка".

Світланка бліда на лавочці лежить

— Відправили дівчинку в реанімацію. Але через 15 хвилин вона померла, — каже головний лікар райлікарні Валерій Калараш, 48 років. — За попередніми висновками, це сталося через серцеву недостатність і набряк легень.

Тіло школярки доправили в обласне бюро судмедекспертизи. "Гостра серцева недостатність. Субендокардіальний крововилив лівого шлуночка серця", — написали експерти.

— Світланка була старанною, — говорить Євгенія Олексіївна. — Любила спорт, посідала призові місця з бігу не лише у школі. Зайняла друге місце в районі з бігу на 100 метрів. На здоров"я не скаржилася.

Світлана два роки тому мала проблеми зі щитовидкою, страждала на хронічний бронхіт. Однак займалася спортом, займала друге місце в районі з бігу на 100 м.

— Света шутила всегда. Никому никогда не мешала. Чудо, а не девочка, — каже однокласниця Аня Никитович.

Після розтину тіло Світлани привезли додому. Там зібралися сусіди й родичі.

— Не можу повірити, що її вже немає, — плаче мати 32-річна Оксана Кукуряк. Вона з чоловіком виховує 6-річного сина. — Однокласники Світланки розповідали, що на фізкультурі вони бігли крос. Моїй дитині стало погано, впала. Але учитель із другого класу звелів встати і бігти. Раніше вона чотири роки була звільнена від фізкультури. Я казала їй, щоб не бігала. Доня ж просила, аби я не брала ніяких довідок, бо вона любить спорт.

Десятикласник Богдан Подлобніков помер на стометрівці

1 жовтня у школі N67 міста Запоріжжя помер 15-річний Богдан Подлобніков. Десятикласникові стало зле на уроці фізкультури.

Зранку Богдан з однокласниками здавав норматив на стометрівці. Результат його не задовольнив. Учитель дозволив спробувати ще. У другому забігу Подлобнікову стало зле, він знепритомнів. Учителі викликали "швидку". За кілька хвилин приїхала фельдшерська бригада. Реанімаційна з"явилася згодом. Лікарі констатували смерть.

— Смерть настала через гостру серцеву недостатність, — каже начальник міського управління охорони здоров"я Надія Севальнєва.

Однокласники Подлобнікова кажуть: Богдан ніколи не скаржився на здоров"я. Бігав як усі. 3 жовтня хлопця поховали.

8 жовтня 2007-го в Херсоні померла 16-річна десятикласниця. Дівчина навчалася у школі N31. Того дня розминалася на уроці фізкультури. Щойно почали бігти по колу, як упала. Лікарі "швидкої" її не врятували. Причиною смерті назвали гостру серцеву недостатність.

Роман ЗАПОРОЖЧЕНКО

Зараз ви читаєте новину «Семикласниця померла після уроку фізкультури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути