середа, 23 березня 2011 06:00

"Сьогодні собак стріляють, завтра за людей візьмуться"

За півгодини 6 березня в селі Бобриця біля Києва розстріляли трьох собак. Вони гавкали на чоловіка. Той бігав селом, а за ним їхав джип "сузукі". По псах стріляли пасажири іномарки.

— Я 53 года тут прожив, і ніколи такого не було, — розповідає місцевий Михайло. — Сьогодні собак стріляють, завтра за людей візьмуться. І що ви думаєте, я сьогодні бачив цього банкіра. Знову бігав, тільки вже з двома овчарками. Ці пси дуже злі. Якось ми з другом ішли лісом, то вони на нас кидалися. Єлі отбилися.

Бобриця за 20 км від столичної Кільцевої дороги. Розкинулася в сосновому лісі, навколо — озера та притоки річки Ірпінь. У 1990-х у селі не було газу. Останні кілька років заможні кияни охоче скуповують тут ділянки, зводять будинки. За "сотку" землі віддають до $15 тис.

Двох собак застрелили на вул. Набережній, третього — на вул. Лісовій.

— Усе село лається, але люди бояться щось казати, — говорить Василь Джигір із вул. Шкільної, 34. За його подвір'ям починається вул. Набережна. Люди з джипа розстріляли сусідського пса Мухтара. — У той момент я був за хатою. Мій собака Хан побіг зі мною, це його і врятувало. Раптом — постріл. Думав, вихлопна в когось стрельнула. Хан злякався, забіг у конюшню. А за хвилин 40 міліція під'їхала. Кажуть, трьох собак убили, гільзи шукали. Одну я знайшов потім.

Василь Григорович показує гільзу від мисливського карабіна "Сайга".

— Така пуля вбиває до 3 кілометрів, — кладе на стіл. — Свинець розривається в тілі. У Мухтара стріляли з вугла моїх воріт.

Вбивство пса спостерігала донька його господарів.

— Вона бачила через вікно, як до двору під'їхав джип "сузукі", — продовжує Василь Джигір. — У салоні були троє. Вийшов один у камуфляжній формі з карабіном і стрельнув.

Після вбивства Мухтара авто поїхало вулицею. Назустріч трапився чоловік, який заходив до свого подвір'я із дитячим візком і собакою.

— Тільки заніс дитину на веранду, як почув постріл, — каже Василь Григорович. — Вибіг, а його цуцика рознесло на шмаття. Сів у машину й поїхав за джипом, записав номери.

Селяни переконані, їхніх собак розстріляли охоронці 37-річного Андрія Оністрата, голови наглядової ради банку "Національний кредит". Він живе під лісом по вул. Лісовій. Щодня бігає із собаками селом, а охоронці супроводжують його джипом.

— Будь-який собака буде гавкати на іншого, — каже Джигір. — Це його, мабуть, дратувало. Але нащо бігає по селу, коли є прекрасні місця вздовж річки, де нема нікого.

На одному з будинків по вул. Набережній є камера відеоспостереження. Вона зафіксувала Андрія Оністрата, який біг селом, а за ним їхав джип.

Будинок Андрія Оністрата останній на Лісовій. Навколо маєтку — глухий паркан. Його обходить чоловік із вівчаркою. Застерігає, що пес злий і може кинутися.

Андрій Оністрат — майстер спорту з мотоперегонів, захоплюється марафонським бігом. У своєму блозі розповідає, як брав участь у бігових турнірах у Лондоні, Парижі, Сент-Мориці, Нью-Йорку.

Міліціонери розслідують пригоду. Кажуть, до них надійшли три заяви. Хто стріляв — не знають, тому кримінальної справи не порушили. У прес-службі "Національного кредиту" запевняють, що селяни помилилися.

Зараз ви читаєте новину «"Сьогодні собак стріляють, завтра за людей візьмуться"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути