середа, 28 вересня 2011 06:08

"Зробили мерові подарок — розбили мені машину"

Автор: фото: Поліна РОМАНОВА
  Підприємець Олександр Царенко із міста Могилів-Подільський Вінницької області біля свого ”Фольксваґена Джетти”. У ніч проти 15 вересня машину вщент розбили невідомі
Підприємець Олександр Царенко із міста Могилів-Подільський Вінницької області біля свого ”Фольксваґена Джетти”. У ніч проти 15 вересня машину вщент розбили невідомі

— Міліціонери тільки й кажуть: для чого зв'язуєшся з Бровками, гірше буде. А я рішив по справедливості. Тепер і без машини, і сім'ї не бачу, — говорить підприємець 43-річний Олександр Царенко із райцентру Могилів-Подільський на Вінниччині.

У ніч проти 15 вересня йому понівечили машину "Фольксваґен Джетта".

— Спочатку зламали сигналізацію. Потім порізали скати, розбили битами вікна і кузов. Так "братки" помстилися за те, що критикую Бровків. Зробили мерові на день народження подарок — розбили мені машину.

Олександр Царенко плете і продає на ринку меблі з лози. З дружиною й сином, якому рік, жив у двокімнатці. Після випадку з автівкою ті виїхали.

— Я півроку не плачу ринкового збору, — продовжує Олександр Володимирович. — Зібрав докази, що він незаконний. Писав інформаційні запити в різні органи, фотографував рекетирський збір на ринку Денисом Бровком, сином мера. Усі матеріали надав прокуратурі. Але прокурор Андрій Гулько не реагує, бо Бровки з ним діляться. Узимку зробили ремонт прокуратури. Покрили штукатуркою "короєд", поставили євровікна, сходи, заасфальтували, завезли шикарні меблі. Витратили на ремонт більше мільйона, але на мій інформзапит Гулько відповідає, що менше 67 тисяч. Я маю докази того, що в робочий час прокурор відпочивав у Молдові з Петром Бровком та головою райдержадміністрації Миколою Гуцуляком. За це все в мене забрали товар, трощили палатку. Міліція не реагує.

Могилів-Подільський за 125 км од Вінниці. Тут живуть 32 тис. людей. Через місто проходить державний кордон із Молдовою. Міським головою є Петро Бровко.

Після перемоги 2010 року опозиція виявила в нього подвійне громадянство: України та Молдови. Суд зобов'язав піти з посади, однак той досі працює.

Міський базар має площу понад 2 га. Одна його частина належить ринку Стависький, інша — райспоживспілці. Місця тут орендують майже  тисяча підприємців.

— Ринок Стависький є власністю Дениса Бровка. Крім плати за оренду, маємо віддавати по 3 гривні за "квадрат" особисто Денисові або Вадимові Власову, директору райспоживспілки, — говорить Царенко.

— Ринок Денису подарував на 20-річчя батько, — уточнює юрист 47-річний Михайло Саволюк, керівник громадської організації "Інститут сприяння демократичному розвитку громад". Він був міським головою у 2006–2010 роках. — Петро Бровко став мером завдяки фальсифікації бюлетенів. А мене перед цим усунув тодішній обласний прокурор Олександр Шморгун. У червні 2010-го він відкрив на мене кримінальну справу нібито за перевищення службових повноважень. Я їм заважав, бо перекривав кислород. Поставив кілька камер відеоспостереження в місцях найінтенсивнішого руху контрабанди. Звісно, зараз усі камери зняли.

На мера нарікають й інші бізнесмени. Створили в інтернеті блог "Могилів-Подільська правда", куди пишуть скарги, звернення. Виставляють фотографії, як Денис Бровко збирає гроші на базарі.

— Від клану Бровків постраждали багато тутешніх, — говорить підприємець 49-річна Ольга Саєнко з громадської організації "Наша надія". — Страждають усі, хто проти. Тренера спортшколи Миколу Кучерука побили. Потім його і дружину, вчительку музики, звільнили. Мер пообіцяв, що в цьому місті вони не знайдуть роботи. Проти Бровків виступав голова спілки таксистів міста Володимир Лавренчук. Узимку йому підпалили хату і нову "волгу".

Мер Могилева-Подільського 50-річний Петро Бровко звинувачення відкидає:

— Це ходить купка ідіотів і розказують сплєтні типу "В попа дочка курва". У половини з них є довідка з психлікарні. Мій син — пайовик райспоживспілки, працює в правовому полі. Хіба він не людина і не має права заробляти гроші тільки через те, що має фамілію Бровко? Ринкового збору давним-давно ніхто не збирає.

Зараз ви читаєте новину «"Зробили мерові подарок — розбили мені машину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути