пʼятниця, 27 січня 2012 05:30

"Сашко од горя почорнів. Ходить кругом дому, плаче"

Автор: Фото надане УМНС України в Одеській області
  Вікторія Ніжинська лікує опіки у Великомихайлівській районній лікарні Одеської області. У пожежі 24 січня загинули четверо її дітей
Вікторія Ніжинська лікує опіки у Великомихайлівській районній лікарні Одеської області. У пожежі 24 січня загинули четверо її дітей

— Як пожарники виносили тих діток, усе село криком кричало, — розказує Олена із села Райки Великомихайлівського району Одеської області. 24 січня згоріла хата фермера Олександра Мітітєла. Задихнулися четверо дітей.

У Райках живуть 100 людей — за 6 км від Новоборисівки, сільській раді якої підпорядковуються. 42-річний Олександр Мітітєл із двома братами тримають свиноферму. Уранці 24 січня він поїхав до райцентру.

— Ми з Сашею в райдержадміністрації бачилися, — розказує 37-річна Людмила Швидка, сільська голова Новоборисівки. — Була десь десята ранку. Він так радів — вирішив усі питання з документами на землю.

Його дружина 32-річна Вікторія Ніжинська вийшла подоїти корів. У хаті закрила 1-річного Олександра, 3-річну Ольгу, 4-річну Катерину та Дмитра, 5 років. Вогонь спалахнув о 9.30.

— Вони ремонт робили, — каже Людмила Швидка. — Усе було оббито вагонкою, пластикові вікна. Вагонка швидко загорілася, а через пластикові вікна дим не міг вийти. Діти задихнулися. У великій кімнаті була така температура, що аж у сусідніх кімнатах поплавилася вагонка.

Пожежу Вікторія помітила за півгодини. Забігла в кімнату, вдихнула чадного газу і знепритомніла.

— Сусіди теж не бачили, що Мітітєли горять. Райки маленьке село, хати далеко одна від одної, — пояснює сільський голова. — А ще був туман.

— Приїхали пожарники десь через півчаса, а потом "скора", тоді вже всеньке село збіглося. Такий чад був, що зайти в хату не можна, — розказує Олена. — Діток уже мертвими доставали. Виносили надвір, накривали покривалами. Личка посіріли. Думали, Віта вже не жива, але нащупали пульс. Бігом її на "скору". Боялися, що не довезуть у район, так крепко надихалася чадом.

Вікторія Ніжинська у Великомихайлівській райлікарні. Її стан середньої тяжкості.

— Хата зсередини вигоріла, нічого не лишилося, — додає Людмила Швидка. — Сашко од горя почорнів. Четверо діток вкласти в могилу в один день. Ходить кругом дому, плаче.

Вікторія має дочок від першого шлюбу 14-річну Анжелу і 11-річну Христину. Вони навчаються в Новоборисівській школі. Там же батьки винаймали для них кімнату, щоб узимку не ходили далеко.

Причини пожежі з'ясовують. Селяни вважають, на газову плитку впала білизна, яка сохла на мотузку над нею. Пожежники припускають — діти підпалили.

Зараз ви читаєте новину «"Сашко од горя почорнів. Ходить кругом дому, плаче"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути